PSTRUH NA ANANASU

Suroviny:

4 pstruží plátky, bez kůže
4 plátky čerstvého ananasu, oloupaného a pokrájeného na kostky
2 pokrájené stroužky česneku
1 jemně pokrájený stonek celeru
1,5 dl rybího vývaru
0,5 dl čerstvé nebo konzervované neslazené ananasové šťávy
2 lžíce rostlinného oleje
2 lžičky vody
1 lžíce světlé sójové omáčky
1 lžička škrobové moučky
nasekané listy celeru a plátky čerstvé červené chilli papričky na ozdobení

Návod:

Pokrájejte rybu na nudličky. V předehřátém woku rozehřejte 1 lžíci oleje, až se z něj téměř kouří. Zmírněte poněkud plamen a přidejte rybu. Smažte 2 minuty. Vyjměte rybí nudličky z woku a dejte stranou. Přidejte do woku zbývající olej, zmírněte plamen a přidejte česnek, na kostky pokrájený ananas a celer. Za stálého míchání smažte 1-2 minuty. řidejte do woku sójovou omáčku, ananasovou šťávu a rybí vývar. Přiveďte k varu a vařte za stálého míchání 2-3 minuty, nebo dukud se tekutina zčásti nevypaří. V misce smíchejte škrobovou moučku s vodou, vymíchejte pastu a přidejte do woku. Přiveďte omáčku k varu a za neustálého míchání vařte, dokud omáčka nezhoustne. Dejte zpět do woku rybí nudličky a za neustálého míchání je prohřejte. Podávejte hotový pokrm na ohřáté servírovací míse s nasekanými listy celeru a proužky z červené chilli papričky.

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme

Hledáte spolehlivou firmu na rekonstrukci kuchyně?

Zadejte si poptávku v kategoriích: rekonstrukce kuchyně,kuchyně.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Schodiště a kuchyňská linka, návrh a výroba kuchyňské linky, Výroba kuchyňské linky.