Suroviny:

4 pstruží plátky, bez kůže

4 plátky čerstvého ananasu, oloupaného a pokrájeného na kostky 2 pokrájené stroužky česneku 1 jemně pokrájený stonek celeru 1,5 dl rybího vývaru 0,5 dl čerstvé nebo konzervované neslazené ananasové šťávy 2 lžíce rostlinného oleje 2 lžičky vody 1 lžíce světlé sójové omáčky 1 lžička škrobové moučky nasekané listy celeru a plátky čerstvé červené chilli papričky na ozdobení

Návod:

Pokrájejte rybu na nudličky. V předehřátém woku rozehřejte 1 lžíci oleje, až se z něj téměř kouří. Zmírněte poněkud plamen a přidejte rybu. Smažte 2 minuty. Vyjměte rybí nudličky z woku a dejte stranou. Přidejte do woku zbývající olej, zmírněte plamen a přidejte česnek, na kostky pokrájený ananas a celer. Za stálého míchání smažte 1-2 minuty. řidejte do woku sójovou omáčku, ananasovou šťávu a rybí vývar. Přiveďte k varu a vařte za stálého míchání 2-3 minuty, nebo dukud se tekutina zčásti nevypaří. V misce smíchejte škrobovou moučku s vodou, vymíchejte pastu a přidejte do woku. Přiveďte omáčku k varu a za neustálého míchání vařte, dokud omáčka nezhoustne. Dejte zpět do woku rybí nudličky a za neustálého míchání je prohřejte. Podávejte hotový pokrm na ohřáté servírovací míse s nasekanými listy celeru a proužky z červené chilli papričky.