Suroviny:

675 g hotových nebo 350 g sušených těstovin penne

450 g rozpůlených rajčat 50 g konzervovaných ančoviček, osušených a podélně rozřezaných napůl 50 g sultánek 25 g piniových semínek 2 lžíce koncentrovaného rajčatového protlaku (pasty)

Návod:

Grilujte rajčata v předehřátém grilu asi 10 minut. Nechte je trochu vychladnout, tak abyste je mohli vzít do ruky, oloupejte a dužinu nakrájejte na kostičky. Rozložte piniová semínka na plech a jemně je pečte (grilujte) 2-3 minuty, dokud nezískají zlatohnědou barvu. Namočte sultánky na 20 minut do teplé vody a pak je osušte. Přemístěte rajčata, piniová semínka a sultánky do menší pánve a zvolna zahřejte. Přidejte ančovičky a rajčatový protlak a vařte omáčku další 2-3 minuty. Vařte těstoviny ve vroucí vodě 8-10 minut nebo tak dlouho, dokud nezměknou. Dbejte na to, aby po uvaření byly stále pevné, nerozvařené. Nechte okapat. Přemístěte těstoviny na servírovací talíř a podávejte se sicilskou omáčkou.