VAŘENÉ HRUŠKY S NOVÝM KOŘENÍM

Suroviny:

60 g hrozinek
3 dl pomerančové šťávy
2 lžičky mletého nového koření
2 lžíce jemného hnědého cukru
4 velké zralé hrušky
nastrouhaná pomerančová kůra na ozdobení

Návod:

Škrabkou na jablka odstraňte z hrušek jádřince.
Ostrým nožem oloupejte hrušky a překrojte napůl. Dejte hrušky do většího kastrolu. Přidejte pomerančovou šťávu, mleté nové koření, hrozinky a hnědý cukr a zvolna za stálého míchání zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Přiveďte směs k varu a nechte vařit 1 minutu. Zmírněte plamen a nechte vařit asi 10 minut, tak aby se hrušky nerozvařily. Špičkou ostrého nože zjistěte, zda jsou hrušky hotové. Hrušky přendejte děrovou lžící na talíř. Ozdobte nastrouhanou pomerančovou kůrou a podávejte se sirupem.

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme

Hledáte osvědčenou firmu na rekonstrukci?

Zadejte si poptávku v kategoriích: rekonstrukce,kuchyně.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Rekonstrukce kanceláře/ateliéru, Koupelna, Kompletní rekonstrukce bytu.