Suroviny:
60 g hrozinek
3 dl pomerančové šťávy
2 lžičky mletého nového koření
2 lžíce jemného hnědého cukru
4 velké zralé hrušky
nastrouhaná pomerančová kůra na ozdobení
Návod:
Škrabkou na jablka odstraňte z hrušek jádřince. Ostrým nožem oloupejte hrušky a překrojte napůl. Dejte hrušky do většího kastrolu. Přidejte pomerančovou šťávu, mleté nové koření, hrozinky a hnědý cukr a zvolna za stálého míchání zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Přiveďte směs k varu a nechte vařit 1 minutu. Zmírněte plamen a nechte vařit asi 10 minut, tak aby se hrušky nerozvařily. Špičkou ostrého nože zjistěte, zda jsou hrušky hotové. Hrušky přendejte děrovou lžící na talíř. Ozdobte nastrouhanou pomerančovou kůrou a podávejte se sirupem.