Suroviny:

400 g konzervované cizrny

225 g květáku rozděleného na růžičky 225 g brambor nakrájených na kostičky 125 g pokrájených zelených fazolek 175 g žampionů nakrájených na plátky 175 g rýže basmati 25 g sultánek (zlatých hrozinek) 6 dl zeleninového vývaru 1 lžíce rostlinného oleje 1 lžíce středně ostrého mletého karí 1 lžička mletého zázvoru 1 lžíce rajčatového protlaku 1 lžíce garam masaly 3 řapíky celeru nakrájeného na plátky 2 rozetřené stroužky česneku 1 jablko, zbavené jader a nadrobno pokrájené 1 cibule, nadrobno nakrájená MÁTOVÁ RAJTA 1,5 dl bílého (neslazeného) jogurtu 1 lžíce nasekané máty

Návod:

Ve velkém hrnci rozehřejte olej. Přidejte česnek, cibuli, celer a jablko a za častého míchání smažte na středním plameni 3-4 minuty. Přidejte karí a zázvor a povařte ještě minutu. Nechte okapat cizrnu a společně s fazolkami, květákem, brambory, žampiony, vývarem, rajčatovým protlakem a sultánkami přidejte do cibulové směsi. Přiveďte k varu, poté stáhněte plamen. Přikryjte a nechte dusit 35-40 minut. Zatím připravte rajtu. Smíchejte jogurt a mátu. Přendejte do servírovací misky, zakryjte a nechte zchladit v lednici. Ve velkém hrnci s vroucí vodou mírně osolenou vařte rýži asi 12 minut, nebo až změkne. Nechte okapat, propláchněte vřelou vodou a znovu nechte okapat. Před podáváním vmíchejte do karí garam masalu. Rozdělte hotový pokrm na čtyři talíře a podávejte s rýží. Rajtu ozdobte čerstvou mátou a podávejte ve zvláštní misce.