Suroviny:

450 g očištěných olihní

25 g (4 lžíce) škrobové moučky 1 lžička čerstvě umletého černého pepře 1 lžička vloček chilli 1 lžička soli podzemnicový olej na smažení PŘI PODÁVÁNÍ omáčka na namáčení

Návod:

Ostrým nožem odstraňte z olihní chapadla. Těla po celé délce rozřízněte a položte, aby se narovnala. Do každého kusu vyřežte ostrým nožem mřížkový vzor a potom každý rozdělte na čtyři části. Smíchejte v misce škrobovou moučku, sůl, pepř a vločky chilli. Dejte směs do igelitového sáčku. Přidejte kousky olihní a sáček důkladně protřeste, aby se olihně obalily. V předehřátém woku rozehřejte asi 5 cm vysokou vrstvu podzemnicového oleje. Do woku vložte obalené kousky olihně a za stálého míchání je smažte 2 minuty, nebo dokud se kousky olihní nezačnou stáčet. Děrovanou lžící přendejte kousky olihně na papírový ubrousek a nechte okapat. Smažené olihně rozdělte na talíře a ihned podávejte s omáčkou na namáčení.