Suroviny:

450 g mušlí, uvařených a bez schránek

400 g sušených těstovin penne 100 g na slunci sušených rajčat, pokrájených 90 g mouky 1,25 dl olivového oleje 2 lžíce pokrájených čerstvých listů bazalky 1 lžička mořské soli 1 citron, nakrájený na tenké plátky, na ozdobení sůl a pepř

Návod:

Ve velkém hrnci přiveďte k varu lehce osolenou vodu. Přidejte penne a 1 lžíci olivového oleje a vařte 8-10 minut, dokud nebudou těstoviny měkké, ale nerozvařené. Těstoviny sceďte, nechte okapat a vyklopte je do velké ohřáté servírovací mísy. Dejte je stranou a uchovejte je teplé, dokud neuvaříte mušle. Mušle lehce posypte mořskou solí. Mouku okořeňte solí a pepřem podle chuti, nasypte do mísy a mušle zamíchejte tak, aby se dobře obalily. V pánvi rozehřejte zbytek oleje. Přidejte mušle a za občasného míchání smažte, dokud nezískají zlatohnědou barvu. Promíchejte mušle s těstovinami a posypte na slunci sušenými rajčaty a lístky bazalky. Ozdobte plátky citronu a ihned podávejte.