Suroviny:
450 g mušlí, uvařených a bez schránek
400 g sušených těstovin penne
100 g na slunci sušených rajčat, pokrájených
90 g mouky
1,25 dl olivového oleje
2 lžíce pokrájených čerstvých listů bazalky
1 lžička mořské soli
1 citron, nakrájený na tenké plátky, na ozdobení
sůl a pepř
Návod:
Ve velkém hrnci přiveďte k varu lehce osolenou vodu. Přidejte penne a 1 lžíci olivového oleje a vařte 8-10 minut, dokud nebudou těstoviny měkké, ale nerozvařené. Těstoviny sceďte, nechte okapat a vyklopte je do velké ohřáté servírovací mísy. Dejte je stranou a uchovejte je teplé, dokud neuvaříte mušle. Mušle lehce posypte mořskou solí. Mouku okořeňte solí a pepřem podle chuti, nasypte do mísy a mušle zamíchejte tak, aby se dobře obalily. V pánvi rozehřejte zbytek oleje. Přidejte mušle a za občasného míchání smažte, dokud nezískají zlatohnědou barvu. Promíchejte mušle s těstovinami a posypte na slunci sušenými rajčaty a lístky bazalky. Ozdobte plátky citronu a ihned podávejte.