Suroviny:
450 g brambor, nakrájených na kostičky
175 g bílého krabího masa, okapaného, pokud je z konzervy
4 pokrájené jarní cibulky (šalotky)
2 lžíce rostlinného oleje
1 lžička světlé sójové omáčky
1 lžička pokrájené citŕonové trávy
1 lžička limetové šťávy
1 lžíce hladké mouky
1/2 lžičky sezamového oleje
sůl a pepř
OMÁČKA
4 lžíce jemně nakrájené okurky
2 lžíce medu
1 lžíce česnekového vinného octa
1/2 lžičky světlé sójové omáčky
1 pokrájená červená chilli paprička
NA OZDOBENÍ
1 pokrájená červená chilli paprička
plátky okurky
Návod:
V hrnci s vroucí vodou povařte 10 minut na kostičky pokrájené brambory. Nechte je okapat a rozmačkejte je. Smíchejte krabí maso s brambory, jarní cibulkou (šalotkou), sójovou omáčkou, sezamovým olejem, citronovou travou, limetovou šťávou a moukou. Okořeňte solí a pepřem. Rozdělte bramborovou směs na 8 stejných porcí a pomoučenýma rukama vytvořte malé placičky. Rozehřejte ve woku nebo pánvi olej a po čtyřech smažte placičky 5-7 minut, jednou je obraťte. Hotové uchovejte teplé a opakujte stejný postup i s ostatními krabími placičkami. Mezitím připravte omáčku. V servírovací misce smíchejte okurku, med, ocet, sójovou omáčku a nakrájenou chilli papričku. Placičky ozdobte pokrájenou chilli papričkou a plátky okurky a podávejte s omáčkou.