Suroviny:

450 g brambor, nakrájených na kostičky

175 g bílého krabího masa, okapaného, pokud je z konzervy 4 pokrájené jarní cibulky (šalotky) 2 lžíce rostlinného oleje 1 lžička světlé sójové omáčky 1 lžička pokrájené citŕonové trávy 1 lžička limetové šťávy 1 lžíce hladké mouky 1/2 lžičky sezamového oleje sůl a pepř OMÁČKA 4 lžíce jemně nakrájené okurky 2 lžíce medu 1 lžíce česnekového vinného octa 1/2 lžičky světlé sójové omáčky 1 pokrájená červená chilli paprička NA OZDOBENÍ 1 pokrájená červená chilli paprička plátky okurky

Návod:

V hrnci s vroucí vodou povařte 10 minut na kostičky pokrájené brambory. Nechte je okapat a rozmačkejte je. Smíchejte krabí maso s brambory, jarní cibulkou (šalotkou), sójovou omáčkou, sezamovým olejem, citronovou travou, limetovou šťávou a moukou. Okořeňte solí a pepřem. Rozdělte bramborovou směs na 8 stejných porcí a pomoučenýma rukama vytvořte malé placičky. Rozehřejte ve woku nebo pánvi olej a po čtyřech smažte placičky 5-7 minut, jednou je obraťte. Hotové uchovejte teplé a opakujte stejný postup i s ostatními krabími placičkami. Mezitím připravte omáčku. V servírovací misce smíchejte okurku, med, ocet, sójovou omáčku a nakrájenou chilli papričku. Placičky ozdobte pokrájenou chilli papričkou a plátky okurky a podávejte s omáčkou.