Suroviny:
50 g celozrnné strouhanky
25 g (2 lžíce) másla
25 g nasekaných jader vlašských ořechů
3 lžíce oleje z vlašských ořechů
4 plátky tresky, každý asi 150 g
2 snítky rozmarýnu, bez stonků
2 lžíce nasekané petrželky
1 rozetřený stroužek česneku
1 malá pokrájená červená chilli paprička
pokrájená kůra a šťáva ze 2 citronů
salátové listy jako příloha
Návod:
Ve velké pánvi rozehřejte za častého míchání máslo. Sejměte pánev z ohně a dejte do ní strouhanku, ořechy, kůru a šťávu z 1 citronu, polovinu rozmarýnu a polovinu petrželky. Plátky ryby ve směsi obalte a narovnejte je do zapékací mísy. Zapékejte je 25-30 minut v předehřáté troubě při teplotě 200 °C. Smíchejte v misce česnek, zbývající citronovou kůru a šťávu, rozmarýn, petrželku a chilli. Přidejte ořechový olej a vše dobře promíchejte. Hotové plátky touto směsí pokryjte. Přendejte na talíře a okamžitě podávejte.