Suroviny:

50 g celozrnné strouhanky

25 g (2 lžíce) másla 25 g nasekaných jader vlašských ořechů 3 lžíce oleje z vlašských ořechů 4 plátky tresky, každý asi 150 g 2 snítky rozmarýnu, bez stonků 2 lžíce nasekané petrželky 1 rozetřený stroužek česneku 1 malá pokrájená červená chilli paprička pokrájená kůra a šťáva ze 2 citronů salátové listy jako příloha

Návod:

Ve velké pánvi rozehřejte za častého míchání máslo. Sejměte pánev z ohně a dejte do ní strouhanku, ořechy, kůru a šťávu z 1 citronu, polovinu rozmarýnu a polovinu petrželky. Plátky ryby ve směsi obalte a narovnejte je do zapékací mísy. Zapékejte je 25-30 minut v předehřáté troubě při teplotě 200 °C. Smíchejte v misce česnek, zbývající citronovou kůru a šťávu, rozmarýn, petrželku a chilli. Přidejte ořechový olej a vše dobře promíchejte. Hotové plátky touto směsí pokryjte. Přendejte na talíře a okamžitě podávejte.