TRESKA PO ITALSKU

Suroviny:

50 g celozrnné strouhanky
25 g (2 lžíce) másla
25 g nasekaných jader vlašských ořechů
3 lžíce oleje z vlašských ořechů
4 plátky tresky, každý asi 150 g
2 snítky rozmarýnu, bez stonků
2 lžíce nasekané petrželky
1 rozetřený stroužek česneku
1 malá pokrájená červená chilli paprička
pokrájená kůra a šťáva ze 2 citronů
salátové listy jako příloha

Návod:

Ve velké pánvi rozehřejte za častého míchání máslo. Sejměte pánev z ohně a dejte do ní strouhanku, ořechy, kůru a šťávu z 1 citronu, polovinu rozmarýnu a polovinu petrželky. Plátky ryby ve směsi obalte a narovnejte je do zapékací mísy. Zapékejte je 25-30 minut v předehřáté troubě při teplotě 200 °C. Smíchejte v misce česnek, zbývající citronovou kůru a šťávu, rozmarýn, petrželku a chilli. Přidejte ořechový olej a vše dobře promíchejte. Hotové plátky touto směsí pokryjte. Přendejte na talíře a okamžitě podávejte.

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme

Hledáte spolehlivou firmu na rekonstrukci kuchyně?

Zadejte si poptávku v kategoriích: rekonstrukce kuchyně,kuchyně.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Skleněný obklad na záda kuchyně, Schodiště a kuchyňská linka, Výroba kuchyňské linky.