Suroviny:
100 g zeleného hrášku
3 dl vody
1,5 dl oleje
1 lžička rozetřeného česneku
1 lžička nadrobno nasekaného kořenu zázvoru
1 lžička mletého chilli
1 lžička soli
1/2 lžičky kurkumy
3 středně velké cibule
2 čerstvé zelené chilli papričky, nadrobno nasekané
3 středně velké brambory
lístky koriandru a nasekaná červená chilli paprička na ozdobení
Návod:
Ve velké pánvi se silným dnem rozpalte olej. Do pánve přidejte cibuli a za občasného míchání osmahněte do zlatohněda. Smíchejte v misce česnek, zázvor, mleté chilli, kurkumu, sůl a čerstvé zelené chilli papričky. Směs koření přidejte do pánve k cibuli. Vmíchejte 1,5 dl vody, zakryjte a nechte dusit, dokud se cibule neprovaří. Zatím ostrým nožem pokrájejte brambory, každý na 6 plátků. Přidejte plátky brambor ke směsi na pánvi a za stálého míchání 5 minut smažte. Do pánve přidejte hrášek a zbylých 1,5 dl vody, přikryjte pokličkou a nechte 7-10 minut povařit. Brambory s hráškem přemístěte na talíře a podávejte zdobené čerstvými lístky koriandru.