Suroviny:

100 g zeleného hrášku

3 dl vody 1,5 dl oleje 1 lžička rozetřeného česneku 1 lžička nadrobno nasekaného kořenu zázvoru 1 lžička mletého chilli 1 lžička soli 1/2 lžičky kurkumy 3 středně velké cibule 2 čerstvé zelené chilli papričky, nadrobno nasekané 3 středně velké brambory lístky koriandru a nasekaná červená chilli paprička na ozdobení

Návod:

Ve velké pánvi se silným dnem rozpalte olej. Do pánve přidejte cibuli a za občasného míchání osmahněte do zlatohněda. Smíchejte v misce česnek, zázvor, mleté chilli, kurkumu, sůl a čerstvé zelené chilli papričky. Směs koření přidejte do pánve k cibuli. Vmíchejte 1,5 dl vody, zakryjte a nechte dusit, dokud se cibule neprovaří. Zatím ostrým nožem pokrájejte brambory, každý na 6 plátků. Přidejte plátky brambor ke směsi na pánvi a za stálého míchání 5 minut smažte. Do pánve přidejte hrášek a zbylých 1,5 dl vody, přikryjte pokličkou a nechte 7-10 minut povařit. Brambory s hráškem přemístěte na talíře a podávejte zdobené čerstvými lístky koriandru.