Suroviny:
500 g bílé ředkve, nejraději s listy
6 dl vody
1,5 dl rostlinného oleje
1 lžíce konzervovaných fazolí mung, rozdrcených
1 lžička rozetřeného česneku
1 lžička drcených sušených červených chilli papriček
1 lžička soli
1 středně velká nakrájená cibule
Návod:
Opláchněte, oloupejte a na hrubé plátky nakrájejte bílou ředkev i s listy, pokud je má. Do pánve dejte bílou ředkev, listy a fazole mung a zalijte vodou. Přiveďte k varu a na středním ohni vařte, až je ředkev měkká. Nechte ředkev důkladně okapat a rukama vymačkejte veškerou přebytečnou vodu. V těžké pánvi rozehřejte rostlinný olej. Přidejte cibuli, česnek, drcené červené chilli papričky a sůl a na středním plameni za občasného míchání smažte asi 5-7 minut, až cibule změkne a dostane světle zlatohnědou barvu. Vmíchejte do kořeněné cibulové směsi bílou ředkev a dobře vše promíchejte. Ztlumte oheň a za častého míchání ještě 3-5 minut povařte. Přemístěte hotové karí na jednotlivé talíře a podávejte horké s plackami čapátí.