Suroviny:
4 mladé lilky
2 středně velké cibule
1 velká červená řepa
1 velká zelená paprika
1 velká oranžová paprika
1 velká cuketa
1 rozetřený stroužek česneku
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu nebo 1 lžička sušeného
sůl a pepř
PŘI PODÁVÁNÍ
drcená pšenice, pražená
rajčatová a olivová omáčka
Návod:
Papriky překrojte na poloviny, zbavte semínek a nakrájejte na stejné kousky o šířce asi 2,5 cm. Cuketu očistěte, podélně rozkrojte na poloviny a pokrájejte na kousky velké 2,5 cm. Papriky a cuketu dejte do mísy. Lilky očistěte a podélně rozkrojte na čtvrtiny. Obě cibule oloupejte a pak každou rozkrojte na 8 zhruba stejných klínků. Přidejte do mísy pokrájený lilek a cibuli. V malé misce ušlehejte citronovou šťávu, olivový olej, česnek, rozmarýn, sůl a pepř. Zálivkou přelijte zeleninu a zamíchejte, aby se v ní rovnoměrně obalila. Nechte rozehřát gril na střední teplotu. Napíchejte zeleninu na 8 kovových nebo dřevěných, předem namočených jehel. Rozmístěte kebaby na mřížku a grilujte za častého otáčení 10-12 minut, až se zelenina mírně opálí a začne měknout. Nechte kebaby okapat a podávejte na vrstvě drcené pšenice doplněné rajčatovou a olivovou omáčkou.