Suroviny:

400 g pokrájených konzervovaných rajčat

325 g konzervovaných zrnek cukrové kukuřice, okapaných 215 g konzervovaných hnědých fazolí, propláchnutých a okapaných 2 lžíce nasekané čerstvé natě koriandru 1 lžíce kukuřičného oleje 1 lžička ostrého mletého chilli 2 rozetřené stroužky česneku 1 červená paprika, zbavená semínek a pokrájená 1 pokrájený stonek celeru sůl a pepř snítky koriandru na ozdobení salát z avokád a rajčat jako příloha VRCHNÍ VRSTVA 125 g kukuřičné mouky 125 g nastrouhaného zralého čedaru 6 lžic mléka 2 lžičky kypřícího prášku 1 lžíce hladké mouky 1 lžíce kukuřičného oleje 1/2 lžičky soli 1 vejce

Návod:

Ve velké pánvi rozehřejte olej a na mírném plameni smažte 5-6 minut česnek, papriky a celer. Přidejte mleté chilli, rajčata, cukrovou kukuřici, fazole, sůl a pepř. Uveďte do varu a vařte na mírném plameni 10 minut. Vmíchejte koriandr a přendejte směs do zapékací mísy. Vrchní vrstvu připravíte tak, že smícháte kukuřičnou mouku, pšeničnou hladkou mouku, sůl a kypřící prášek. Uprostřed kopečku mouky udělejte důlek, přidejte vejce, mléko a olej a vymíchejte hladké těsto. Přendejte těsto do zapékací mísy a posypte je sýrem. Zapékejte 25-30 minut v předehřáté troubě při teplotě 220 °C, dokud není vršek do zlatova. Ozdobte snítkami koriandru a okamžitě podávejte s rajčatovým a avokádovým salátem.