Suroviny:
400 g pokrájených konzervovaných rajčat
325 g konzervovaných zrnek cukrové kukuřice, okapaných
215 g konzervovaných hnědých fazolí, propláchnutých a okapaných
2 lžíce nasekané čerstvé natě koriandru
1 lžíce kukuřičného oleje
1 lžička ostrého mletého chilli
2 rozetřené stroužky česneku
1 červená paprika, zbavená semínek a pokrájená
1 pokrájený stonek celeru
sůl a pepř
snítky koriandru na ozdobení
salát z avokád a rajčat jako příloha
VRCHNÍ VRSTVA
125 g kukuřičné mouky
125 g nastrouhaného zralého čedaru
6 lžic mléka
2 lžičky kypřícího prášku
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce kukuřičného oleje
1/2 lžičky soli
1 vejce
Návod:
Ve velké pánvi rozehřejte olej a na mírném plameni smažte 5-6 minut česnek, papriky a celer. Přidejte mleté chilli, rajčata, cukrovou kukuřici, fazole, sůl a pepř. Uveďte do varu a vařte na mírném plameni 10 minut. Vmíchejte koriandr a přendejte směs do zapékací mísy. Vrchní vrstvu připravíte tak, že smícháte kukuřičnou mouku, pšeničnou hladkou mouku, sůl a kypřící prášek. Uprostřed kopečku mouky udělejte důlek, přidejte vejce, mléko a olej a vymíchejte hladké těsto. Přendejte těsto do zapékací mísy a posypte je sýrem. Zapékejte 25-30 minut v předehřáté troubě při teplotě 220 °C, dokud není vršek do zlatova. Ozdobte snítkami koriandru a okamžitě podávejte s rajčatovým a avokádovým salátem.