Suroviny:

4 brambory na pečení, asi po 225 g

2 rozetřené stroužky česneku 1,5 dl plnotučné smetany 0,75 dl zeleninového vývaru 3 lžíce nasekané bazalky 2 lžíce piniových semínek 2 lžíce strouhaného parmezánu 1 lžíce citronové šťávy sůl a pepř

Návod:

Brambory dobře operte a slupky propíchejte vidličkou. Vetřete do slupek trochu soli a dejte je na pekáč. Pečte v předehřáté troubě při 190°C 1 hodinu, nebo dokud nejsou propečené a slupky křehké. Vyjměte brambory z trouby a podélně je překrojte na poloviny. Lžící je vydlabejte, tak abyste ve slupce nechali tenkou vrstvu. Vydlabanou hmotu dejte do misky a vidličkou ji rozmačkejte. V rendlíku zatím smíchejte smetanu a vývar a na mírném ohni poduste 8-10 minut, nebo až se polovina tekutiny odpaří. Vmíchejte citronovou šťávu, česnek a sekanou bazalku a podle chuti osolte a opepřete. Směs vmíchejte společně s piniovými semínky do bramborové kaše. Lžící naplňte směsí bramborové slupky a posypte parmezánem. Vratte brambory do trouby na 10 minut, nebo dokud sýr nezhnědne. Podávejte.