Suroviny:

125 g mladých žampionů

125 g malých rajčátek nakrájených na poloviny 1 červená paprika 1 zelená paprika 1 žlutá paprika 1 oranžová paprika 1 malá červená cibule, nakrájená na kolečka 1 menší lilek, nahrubo nasekaný 6 lžic olivového oleje 2 lžíce citronové šťávy několik kapek houbového kečupu hrst čerstvých lístků bazalky, roztrhaných na kousky snítky čerstvé bazalky na ozdobení plátky citronu při podávání sůl a pepř

Návod:

Překrojte papriky na poloviny, odstraňte jádřince a semínka. Pokapejte je několika kapkami olivového oleje a okořeňte. Na pánvi rozehřejte zbývající olivový olej. Přidejte cibuli, lilek a žampiony a za častého míchání 3-4 minuty smažte. Sejměte z plamene a přendejte do misky. Do lilkové směsi přidejte rajčata, houbový kečup, lístky bazalky a citronovou šťávu. Dobře ochuťte solí a pepřem. Lilkovou směsí naplňte půlky paprik. Zabalte je do fólie a grilujte na roštu nad žhavým uhlím asi 15-20 minut. Jedenkrát obraťte. Opatrně rozbalte a podávejte ozdobené snítkami čerstvé bazalky. Podávejte s pokrájeným citronem.