Suroviny:
125 g mladých žampionů
125 g malých rajčátek nakrájených na poloviny
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 žlutá paprika
1 oranžová paprika
1 malá červená cibule, nakrájená na kolečka
1 menší lilek, nahrubo nasekaný
6 lžic olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy
několik kapek houbového kečupu
hrst čerstvých lístků bazalky, roztrhaných na kousky
snítky čerstvé bazalky na ozdobení
plátky citronu při podávání
sůl a pepř
Návod:
Překrojte papriky na poloviny, odstraňte jádřince a semínka. Pokapejte je několika kapkami olivového oleje a okořeňte. Na pánvi rozehřejte zbývající olivový olej. Přidejte cibuli, lilek a žampiony a za častého míchání 3-4 minuty smažte. Sejměte z plamene a přendejte do misky. Do lilkové směsi přidejte rajčata, houbový kečup, lístky bazalky a citronovou šťávu. Dobře ochuťte solí a pepřem. Lilkovou směsí naplňte půlky paprik. Zabalte je do fólie a grilujte na roštu nad žhavým uhlím asi 15-20 minut. Jedenkrát obraťte. Opatrně rozbalte a podávejte ozdobené snítkami čerstvé bazalky. Podávejte s pokrájeným citronem.