ZAPEČENÁ KAROTKA S MÁKEM

Suroviny:

675 g mrkví nakrájených na proužky
3 dl čerstvé pomerančové šťávy
2 lžíce medu
2 lžíce nasekaného tymiánu
1 lžíce máku
1 rozetřený stroužek česneku
1 lžička směsi koření
1 pokrájený pórek
snítky čerstvého tymiánu a pomerančová kůra na ozdobení
sůl a pepř

Návod:

Mrkve a pórek povařte 5-6 minut v hrnci s osolenou vodou. Nechte dobře okapat, a až bude třeba, přemístěte do mělké zapékací nádoby. Smíchejte pomerančovou šťávu, med, česnek, směs koření a tymián a nalijte na zeleninu. Podle chuti osolte a opepřete. Zapékací nádobu přikryjte a nechte péci v předehřáté troubě při 180 °C po dobu 30 minut, nebo až zelenina změkne.
Sundejte pokličku a posypte mákem. Ozdobte snítkami čerstvého tymiánu a pomerančovou kůrou a ihned podávejte.

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme