Suroviny:

675 g mrkví nakrájených na proužky

3 dl čerstvé pomerančové šťávy 2 lžíce medu 2 lžíce nasekaného tymiánu 1 lžíce máku 1 rozetřený stroužek česneku 1 lžička směsi koření 1 pokrájený pórek snítky čerstvého tymiánu a pomerančová kůra na ozdobení sůl a pepř

Návod:

Mrkve a pórek povařte 5-6 minut v hrnci s osolenou vodou. Nechte dobře okapat, a až bude třeba, přemístěte do mělké zapékací nádoby. Smíchejte pomerančovou šťávu, med, česnek, směs koření a tymián a nalijte na zeleninu. Podle chuti osolte a opepřete. Zapékací nádobu přikryjte a nechte péci v předehřáté troubě při 180 °C po dobu 30 minut, nebo až zelenina změkne. Sundejte pokličku a posypte mákem. Ozdobte snítkami čerstvého tymiánu a pomerančovou kůrou a ihned podávejte.