Suroviny:

2 malé pomeranče

2 vejce, uvařené natvrdo 1 hlíza fenyklu 1 malá nebo 1/2 velké okurky 1 lžíce panenského olivového oleje 1 lžíce nasekané máty

Návod:

Ostrým nožem odkrojte vnější listy fenyklu. Hlízu nakrájejte na tenké plátky, dejte do misky s vodou a přidejte citronovou šťávu. Nad miskou nastrouhejte kůru pomerančů. Ostrým nožem odkrojte zbytky kůry a pomeranč pečlivými řezy mezi blánami rozdělte na dílky. Proveďte to nad miskou, abyste zachytily šťávu. Ostrým nožem nakrájejte okurku na kolečka silná 12 mm a ta potom na čtvrtky. Na servírovací míse smíchejte okapaný fenykl, dílky pomeranče, pomerančovou šťávu a kůru. Okurku a mátu přidejte ke směsi fenyklu a pomeranče. Salát přelijte olivovým olejem a dobře promíchejte. Vejce oloupejte, nakrájejte na čtvrtiny a ozdobte jimi salát. Ihned podávejte.