Suroviny:

125 g strouhaného kokosu

90 g vojtěškových klíčků 2 lžičky světlé sójové omáčky 2 lžičky limetové šťávy 2 lžíce vody 2 lžičky slunečnicového oleje 2 velké růžové grapefruity, oloupané a rozebrané na dílky 1 stroužek česneku, rozpůlený 1 jemně nasekaná cibule

Návod:

Kokos pražte na suché pánvi a mírném ohni za stálého míchání asi 3 minuty, nebo až zezlátne. Přesypte jej do misky. Přidejte k němu světlou sójovou omáčku, limetovou šťávu a vodu a dobře promíchejte. Na pánvi nechte rozpálit olej a osmahněte česnek a cibuli do měkka. Česnek odstraňte a cibuli vmíchejte do kokosové hmoty. Dílky grapefruitu rozdělte na 4 talíře. Do každého přisypte čtvrtinu vojtěškových klíčků a lžící přidejte čtvrtinu kokosové směsi.