Suroviny:

750 g malých nových brambor

6 lžic másla 2 lžičky římského kmínu (semínek) 2 lžičky koriandru (semínek) 1 lžička mleté kurkumy 1 lžička černých hořčičných semínek 2 stroužky utřeného česneku 2 sušené chilli papričky

Návod:

Rozemelte nebo roztlučte koriandrová semínka a semínka římského kmínu v porcelánovém hmoždíři nebo mlínku na koření. Čerstvě namleté koření si uchová všechny chutě a vůně a nestačí vyschnout. Rozpusťte máslo v pánvi a přidejte kurkumu, hořčičná semínka, česnek, chilli papričky a rozemletý římský kmín a koriandr. Dobře promíchejte a na 5 minut vložte do trouby předehřáté na 200 °C. Vytáhněte pánev z trouby-koření by mělo být velmi voňavé-a přidejte brambory. Pořádně promíchejte, aby koření a máslo úplně brambory obohatilo. Dejte brambory zpět do trouby a pečte 20-25 minut.Občas zamíchejte, aby brambory byly dobře obavelé kořením. Špejlí vyzkoušejte, zda jsou už hotové. Pokud špejle projede lehce celým bramborem, můžete jídlo okamžitě podávat.