Suroviny:

450 g růžiček menší brokolice

50 g mladých kukuřiček, podélně rozpůlených 50 g blanšírovaných mandlí 1 červená paprika, zbavená semínek a nakrájená na tenké proužky ZÁLIVKA 2 lžíce světlé sójové omáčky 1 lžíce citronové šťávy 1 lžíce podzemnicového oleje 1 lžíce sezamových semínek 2 rozetřené stroužky česneku pepř kousek citronové kůry na ozdobení (nemusí být)

Návod:

Brokolici a mladé kukuřičky 5 minut blanšírujte ve vroucí vodě. Nechte dobře okapat, propláchněte a znovu nechte okapat. Brokolici a kukuřičky přendejte do mísy a přidejte papriku a mandle. K přípravě zálivky zahřejte wok a přidejte sezamová semínka. Za stálého míchání nasucho pražte asi 1 minutu, až semínka mírně zhnědnou a pustí lahodnou vůni. Smíchejte podzemnicový olej, sójovou omáčku, med, citronovou šťávu a podle chuti opepřete. Přidejte sezamová semínka a dobře promíchejte. Zálivkou salát přelijte, přikryjte a uložte do lednice nejméně na 4 hodiny a nejraději přes noc. Salát ozdobte citronovou kůrou (chcete-li) a podávejte.