Suroviny:

4 velké papriky různých barev - červené, oranžové, žluté, zelené

4 rajčata, zbavená semínek a nasekaná 2 rozetřené stroužky česneku 1 velká červená cibule, nakrájená na plátky 4 lžíce olivového oleje 1 lžička citronové šťávy špetka cukru sůl a pepř

Návod:

Papriky očistěte, překrojte na poloviny a odstraňte jaderníky. Dejte slupkou vzhůru pod předehřátý gril a nechte péci, až slupka zčerná. Opláchněte pod studenou vodou a slupku odstraňte. Odkrojte tuhé blány a nakrájejte na tenké plátky. Na rozpáleném oleji osmahněte cibuli a česnek do měkka. Pak přidejte papriky a rajčata a 10 minut smažte na mírném ohni. Sejměte z ohně, přidejte cukr a citronovou šťávu a podle chuti osolte a opepřete. Ihned podávejte nebo nechte vychladnout (uležením salát získá na chuti).