Suroviny:
4 velké papriky různých barev - červené, oranžové, žluté, zelené
4 rajčata, zbavená semínek a nasekaná
2 rozetřené stroužky česneku
1 velká červená cibule, nakrájená na plátky
4 lžíce olivového oleje
1 lžička citronové šťávy
špetka cukru
sůl a pepř
Návod:
Papriky očistěte, překrojte na poloviny a odstraňte jaderníky. Dejte slupkou vzhůru pod předehřátý gril a nechte péci, až slupka zčerná. Opláchněte pod studenou vodou a slupku odstraňte. Odkrojte tuhé blány a nakrájejte na tenké plátky. Na rozpáleném oleji osmahněte cibuli a česnek do měkka. Pak přidejte papriky a rajčata a 10 minut smažte na mírném ohni. Sejměte z ohně, přidejte cukr a citronovou šťávu a podle chuti osolte a opepřete. Ihned podávejte nebo nechte vychladnout (uležením salát získá na chuti).