ŠPANĚLSKÉ BRAMBORY

Suroviny:

500 g malých nových brambor, rozkrojených na polovinu
3 dl rajčatového protlaku
3 dl zeleninového vývaru
2 lžíce olivového oleje
1 lžička mletého chilli
1 lžička hořčice
1 cibule, rozpůlená na nakrájená na plátky
1 zelená paprika, zbavená semínek a nakrájená na proužky
sůl a pepř
nasekaná nať petrželky na ozdobení

Návod:

V pánvi s těžkým dnem rozehřejte olivový olej. Přidejte nové brambory, rozkrojené na polovinu, a plátky cibule, míchejte a vařte 4-5 minut, dokud cibule nezesklovatí a nezměkne. Přidejte proužky papriky, chilli koření a hořčici a vařte další 2-3 minuty. Vmíchejte rajčatový protlak a zeleninový vývar a přiveďte k varu. Zmírněte plamen a nechte bublat asi 25 minut, dokud brambory nezměknou. Přendejte do předehřáté mísy. Posypte petrželovou natí a hned podávejte. Nebo nechte španělské brambory vychladnout a podávejte je studené při pokojové teplotě.

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Může vás zajímat

manzelstvižena