Suroviny:

500 g malých nových brambor, rozkrojených na polovinu

3 dl rajčatového protlaku 3 dl zeleninového vývaru 2 lžíce olivového oleje 1 lžička mletého chilli 1 lžička hořčice 1 cibule, rozpůlená na nakrájená na plátky 1 zelená paprika, zbavená semínek a nakrájená na proužky sůl a pepř nasekaná nať petrželky na ozdobení

Návod:

V pánvi s těžkým dnem rozehřejte olivový olej. Přidejte nové brambory, rozkrojené na polovinu, a plátky cibule, míchejte a vařte 4-5 minut, dokud cibule nezesklovatí a nezměkne. Přidejte proužky papriky, chilli koření a hořčici a vařte další 2-3 minuty. Vmíchejte rajčatový protlak a zeleninový vývar a přiveďte k varu. Zmírněte plamen a nechte bublat asi 25 minut, dokud brambory nezměknou. Přendejte do předehřáté mísy. Posypte petrželovou natí a hned podávejte. Nebo nechte španělské brambory vychladnout a podávejte je studené při pokojové teplotě.