Thajsko je krásná země plná lákadel, vůní a dobrého jídla, které rozhodně stojí za ochutnání. A pokud již je řeč o dobrém jídle, pak musí být řeč právě o thajské kuchyni, která je symbolem skutečného umění a patří k nejlepším na světě. Jaká je? Díky dostupnosti nejrůznějších potravin je velmi různorodá a chutná. Hojnost ovoce, zeleniny, bylin a koření, jemuž se v tomto kraji velmi dobře daří, či výtečné plody moře se v thajské kuchyni upravují na nespočet způsobů a přeměňují v lahodné a na pohled velmi lákavé pokrmy. Oblíbené jsou mezi Thajci především ostré a hodně kořeněné pokrmy, ale zdaleka ne všechna jídla jsou tak pikantní – pálivá. Thajská kuchyně užívající velkého množství různých přísad a způsobů příprav, má pro každého něco a tak je stále co ochutnávat a objevovat. Nehledě na to, že se jídlo region od regionu liší. Koření v této kuchyni nejčastěji využívané Thajská kuchyně používá nespočet koření pro nás známého, ale i neznámého a často nedostupného. Například se zde používá hojně chilli, ať již červené, zelené, žluté, jemné až extra pálivé. Dále lze jmenovat kmín, především čerstvý zázvor, česnek jehož se hojně používá v kombinaci s koriandrem a černým pepřem, šalotka, bazalka, máta - velmi oblíbená v salátech a dezertech. Z nám méně známého koření pak lze jmenovat např. kaffir – kaffirský citron, který má sukovitou, intenzivně vonící slupku, která se do pokrmů přidává nastrouhaná. Dále pak citrónovou trávu podobající se stonkům pažitky či pórku, která má jemně citrónovou vůni, která je pro thajskou kuchyni velmi důležitá. V neposlední řadě také můžeme jmenovat koření podobné zázvoru, které dodává pokrmům čerstvou jemnou chuť, nazývané galanga. Úprava jídel Stejně důležitá jako příprava jídel je také jejich úprava, která často trvá déle než samotná příprava, ale výsledek rozhodně stojí za to. Na talířích je pak možné obdivovat nožem vytvořené květiny, listy a další vzory z manga, melounů, dýní a jiných potravin.