Suroviny:
80 g másla
12 cibuliček
8 krajíčků bílého chleba
2 mladí králíčci (jen hřbet a zadek)
2 žloutky
1 lžíce hladké mouky
2 dl suchého bílého vína
1 dl vody
1 dl smetany
bouquet garni
půl citrónu
petrželka
pepř
sůl
Návod:
Oba hřbety a zadky rozkrájíme na malé kousky. V kastrolu na másle je opečeme dozlatova, přidáme cibuličky, zaprášíme moukou, uděláme světlou jíšku, zalijeme ji vínem a vodou. Osolíme, opepříme, přidáme bouquet garni a dusíme 50 minut pod pokličkou. Pak smícháme žloutky, smetanu, šťávu z citrónu, petrželku a přidáme do omáčky. Kousky králíka narovnáme do hluboké mísy, polijeme omáčkou a obložíme na másle opečenými plátky bílého chleba.