KRÁLIČÍ MERETA PO BOURBONSKU

Suroviny:

80 g másla
12 cibuliček
8 krajíčků bílého chleba
2 mladí králíčci (jen hřbet a zadek)
2 žloutky
1 lžíce hladké mouky
2 dl suchého bílého vína
1 dl vody
1 dl smetany
bouquet garni
půl citrónu
petrželka
pepř
sůl

Návod:

Oba hřbety a zadky rozkrájíme na malé kousky. V kastrolu na másle je opečeme dozlatova, přidáme cibuličky, zaprášíme moukou, uděláme světlou jíšku, zalijeme ji vínem a vodou. Osolíme, opepříme, přidáme bouquet garni a dusíme 50 minut pod pokličkou. Pak smícháme žloutky, smetanu, šťávu z citrónu, petrželku a přidáme do omáčky. Kousky králíka narovnáme do hluboké mísy, polijeme omáčkou a obložíme na másle opečenými plátky bílého chleba.

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme

Hledáte osvědčenou firmu na rekonstrukci?

Zadejte si poptávku v kategoriích: rekonstrukce,kuchyně.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Kompletní rekonstrukce bytové jednotky.4+1, Celková rekonstrukce bytu, Celková rekonstrukce bytu 80m2 3kk.