Suroviny:

80 g másla

12 cibuliček 8 krajíčků bílého chleba 2 mladí králíčci (jen hřbet a zadek) 2 žloutky 1 lžíce hladké mouky 2 dl suchého bílého vína 1 dl vody 1 dl smetany bouquet garni půl citrónu petrželka pepř sůl

Návod:

Oba hřbety a zadky rozkrájíme na malé kousky. V kastrolu na másle je opečeme dozlatova, přidáme cibuličky, zaprášíme moukou, uděláme světlou jíšku, zalijeme ji vínem a vodou. Osolíme, opepříme, přidáme bouquet garni a dusíme 50 minut pod pokličkou. Pak smícháme žloutky, smetanu, šťávu z citrónu, petrželku a přidáme do omáčky. Kousky králíka narovnáme do hluboké mísy, polijeme omáčkou a obložíme na másle opečenými plátky bílého chleba.