LIPTOVSKÉ DROBY

Suroviny:

1000 g brambor
100 g vepřového bůčku
400 g vepřového plecka
40 g uzené slaniny
40 g krupice
1 cibule
sůl
mletý pepř
majoránka
česnek
vepřová střeva

Návod:

Syrové oloupané brambory umeleme na masovém strojku nebo nastrouháme. Přidáme uvařené a umleté plecko a bůček, přimícháme na slanině opraženou cibulku, krupici, sůl, pepř, majoránku a nastrouhaný česnek. Promíchanou hmotu plníme do vepřových střev, jejichž konce uzavřeme špejlemi. Naplněná střeva povaříme v horké vodě. Po vychladnutí droby upečeme v troubě na vepřovém sádle a podáváme je s teplým zelným salátem posypaným na kostičky nakrájenou a rozškvařenou slaninou.

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme

Hledáte spolehlivou firmu na rekonstrukci kuchyně?

Zadejte si poptávku v kategoriích: rekonstrukce kuchyně,kuchyně.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Obložení kachliček, Kuchyňská linka, návrh a výroba kuchyňské linky.