ČERNÉ RIZOTO

Suroviny:

500 g sépií
350 g rýže
2 stroužky česneku
1 dl olivového oleje
1 dl bílého vína
1 větší cibule
1 svazeček petrželové natě
parmezán
sůl
pepř

Návod:

Očištěné a z kůže stažené sépie nakrájíme na kousky. Cibuli, česnek a petrželovou nať nasekáme nadrobno. Rýži spaříme a propláchneme. Na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené sépie, promícháme a osmahneme. Pak přidáme nasekaný česnek a rýži, promícháme, vmícháme barvivo z váčku sépie, zalijeme vínem, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou. Nakonec posypeme sekanou petrželkou a parmezánem. Podáváme se salátem.

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme