Suroviny:

250 g krabího masa (nebo krabích tyčinek-surimi)

100 g žampionů 100 g tvrdého strouhaného sýra 50 g másla 5 lžic bílého vermutu 2 lžíce mouky 2 velké lžíce zelené sekané petrželky 1 malá cibulka nebo zelený pórek 1 šálek smetany mletý pepř sůl

Návod:

Na másle zpěníme na plátky nakrájené žampiony, nasekanou zelenou petrželku, cibulku nebo pórek. Přidáme mouku, mírně ji osmahneme za stálého míchání a vše zalijeme smetanou. Přidáme strouhaný sýr a mícháme až se rozpustí. Ochutíme vermutem, opepříme, osolíme. Opatrně vmícháme krabí maso rozkrájené na kousky a necháme 8 až 10 minut prohřát. Podáváme s bílým pečivem nebo chlebem.