Kompletní obklad

Zásadní chybou byla volba keramického obkladu až pod strop. Kompletní obklad nepůsobí dobře a nemá v kuchyni žádné opodstatnění. S barevně tónovanou výmalbou na stěnách a obkladem omezeným do standardního pásu za linkou by kuchyně působila přívětivěji. Kromě toho tvrdé povrchy zvyšují nepříjemný dozvuk v místnosti, která je díky nim akusticky nekomfortní a hluk kuchyňských přístrojů se v ní nepřiměřeně rozléhá. Absence bytového textilu, záclon a závěsů tento handicap ještě prohlubuje!

Moderní lednice

Moderní volně stojící lednice je ve stylové kuchyni hotovou pohromou. A pokud se navíc jedná o lednici americkou, tak dvojnásobnou. Do stylové kuchyně patří lednice nenápadně vestavěná! Pokud je volně stojící, měla by být v retro designu a krémové barvě, kterou přirozeně naváže na kuchyňská dvířka. Pokud ve stylové kuchyni musí být moderní nerezová dvoudveřová lednice, měla by být všemi dostupnými prostředky potlačena. Zde by jí mohla pomoci nadstavba horních zavěšených skříněk.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Přiznaná digestoř

Přiznaná digestoř nejlépe vynikne ve velkých, rozlehlých kuchyních, kde pomůže narušit a přirozeně členit dlouhou a nepřehlednou řadu horních skříněk. Zde v kontextu s obrovskou lednicí však zbytečně opticky rozbíjí jediný ucelený prvek kuchyně, který se vstupujícímu ode dveří nabízí – ucelenou řadu několika horních skříněk. Výrazně lépe by se sem hodila digestoř vestavěná do horní skříňky, která by dodala zavěšeným skříňkám kompaktní vzhled a potlačila roli nevzhledné lednice.

Chybějící textil

Ve stylové kuchyni navozuje okno bez záclon atmosféru nepochopitelné nezabydlenosti, která připomíná okamžik těsně po nastěhování. Holé okno v kombinaci s nadpražím důsledně obloženým keramikou zbytečně posunuje atmosféru rodinné kuchyně k veřejné vývařovně. Záclona by interiér zateplila, zútulnila, respektovala styl a zmírnila nepříjemný dozvuk. Protože záclony v délce k parapetu vždy působí rozpačitě a navíc jsou v sousedství dřezu nepraktické, ke slovu se dostane lehounká římská roletka.

Nevhodné doplňky

Na výsledné atmosféře a vzhledu interiéru se doplňky podílejí zcela zásadní měrou! Zde byla bohužel jejich role hrubě podceněna: dva rozdílně velké a tvarované koše v ostrůvku vyznívají rozpačitě. Mnohem lépe by vypadaly koše, které by volný prostor důsledněji zaplnily. Otevřeným policím by slušela dvojice, případně čtveřice stejných košů. Dalším problematickým místem jsou horní prosklené skříňky. Jejich dobře viditelný obsah je nutné pečlivěji uspořádat a kromě toho poloprázdná skříňka u okna působí velmi rozpačitě…