Možná se chystáme zpříjemnit si nevlídné víkendové počasí a pozvat domů malou společnost. Nebude od věci, když opět zalistujeme v našem barovém receptáři. Začněme nealkoholicky a jednoduše, což splňuje například následující drink: Smetanový koktajl Na jednu porci potřebujeme: 20 ml čerstvé pomerančové šťávy, 50 ml smetany, 20 ml malinového sirupu. Do šejkru, kam jsme předem vložili led, přidáme všechny ingredience a důkladně protřepeme. Na tento koktejl je nejlepší vyšší silnostěnná sklenka, do kterého koktajl nalijeme přes sítko. Jinak se dnes budeme věnovat sektu, ze kterého můžeme s naším domácím barových vybavením vykouzlit zajímavé nápoje. Nápoje na bázi sektu jsou jednoduché a lehké, doplněné ovocem pak bývají navíc i efektní a svěží. Podáváme je v širších sklenkách na sekt nebo vyšších pohárech. Welcome drink: Champagne cocktail Tento nápoj podávaný v sektové sklence nám poslouží na uvítanou hostů. Do sklenky nejprve přijde kostka cukru zakápnutá libovolným hořkým likérem, potom přidáme 2 velké nebo 3 malé kostky ledu a nakonec sklenku dolijeme sektem. Sekt s ovocem: Royal punch Potřebujeme chlazený sekt, ovoce na ozdobu (kousky zralé broskve, ananas, pár kuliček hroznového vína), 20 ml curacaa, 10 ml čerstvé citrónové šťávy. Do vysoké sklenice dáme drcený led asi do půlky, nalijeme curacao a citrónovou šťávu. Přidáme ovoce, dolijeme sektem a podáváme na podnose s přiloženou lžičkou. Ledový nápoj k horkému krbu: Cobbler Špičkovou sklenici naplníme do půlky drceným ledem, na který položíme kousky kompotovaného ananasu. Přidáme 1 cl cukrového nebo ananasového sirupu a dolijeme sektem. Zmrzlina + sekt: Šampaňský zmrzlinový punč Kopeček (nebo dva) ananasové zmrzliny vložíme do vysokého poháru ze silnějšího skla. Zmrzlina by měla dosahovat asi do jedné třetiny poháru. Přilijeme 2 cl citrónového sirupu, dolijeme sektem. Podáváme se slámkou a lžičkou. -ag-