Že podle obsahu baru poznáme osobnost, platí ve většině případů. Každý inklinuje k něčemu jinému a po nějakém čase od založení baru, po jeho pravidelném doplňování, se dají domácí bary rozdělit do několika kategorií. Jsou bary nevyhraněné - ty doplňuje celá rodina, ne jenom jedna osoba. Šíře nápojů je proto většinou velká. Bar se doplňuje tím, co kdo dostane i tím, co se příležitostně koupí. Pití se většinou šetří, šíře míchaných nápojů je užší. Protože se pravidelně míchané nápoje nepřipravují, při příležitostné oslavě někdy chybí v míchání koktajlů větší praxe. Bar obsahově nevyvážený je typický pro člověka, který už neví, kam má lahve dávat. Dostává je totiž neustále darem od přátel, v práci a podobně. A tak bar v tomto případě obráží nikoliv vkus a chuť majitele, ale desítky chutí těch, kdo lahve darovali. Od vaječného likéru a griotky po nejdražší whisky. Bar znalcův je dlouhodobě kultivovaný, šíře nápojů je menší a nápadný je kvalitní výběr. Ve vyrovnaných řadách trpělivě čekají na otevření a důkladné vychutnání nejdražší čisté sladové whisky, dobré koňaky, mnohaleté rumy. Jen nejlepší přátelé mohou ochutnat to nejlepší z tohoto baru, a to ještě jen občas. Jinak nejvyšší kvalitu doplňuje pro častější pití ještě dobrá slivovice, skotská whisky, grappa. Protože z podávaných nápojů převládají krátké drinky „on the rocks“, proto i používané sklo je decentní a konzervativních tvarů. Rozverný bar je majetkem člověka, který často pořádá veselé sešlosti. Protože se schází mnoho lidí s rozdílnou chutí, tento typ baru hýří širokým sortimentem od sladkých likérů typu baileys přes sirupy mnoha chutí k dosažení nezvyklých chutí po rum. Samozřejmostí je tu sekt, vodka, brandy, ale i sladká vína, curacao, tequily, rumy s příchutí… Bar je velmi využívaný, příslušenství široké a všechny lahve otevřené. Význam je kladen na ozdoby a ozdůbky – originální míchátka, podtácky, barové lžičky efektního tvaru, ozdůbky skleniček. I sklo má často avantgardní tvar. -ag-