U peprného baru

Nevlídné deštivé počasí nás vybízí zůstat doma a třeba se trochu vyřádit v domácím baru; vyzkoušet můžeme nějaké pořádně dramatické koktajly. Jako jejich základ tentokrát poslouží brandy - pokud nechceme na experimenty plýtvat drahým koňakem. Tabasco, chilli, pepř – to všechno máme v kuchyni. Jenom zkontrolujeme,...

Nevlídné deštivé počasí nás vybízí zůstat doma a třeba se trochu vyřádit v domácím baru; vyzkoušet můžeme nějaké pořádně dramatické koktajly. Jako jejich základ tentokrát poslouží brandy - pokud nechceme na experimenty plýtvat drahým koňakem. Tabasco, chilli, pepř – to všechno máme v kuchyni. Jenom zkontrolujeme, jestli nám v baru nechybí cukrový sirup, který je v přípravě těchto pikantních koktajlů potřeba.

Vanderbilt
Začneme jemným koktajlem bez pepře: potřebujeme míchací sklenici, 11 cl brandy či koňaku, 4 cl třešňového likéru, dva střiky angostury (může ji zastoupit Fernet), dva střiky cukrového nebo citronového sirupu. Vše nalijeme do míchací sklenice na kostky ledu a dobře promícháme. Koktajl vyžaduje velkou koktajlovou sklenku.

Následující koktajly mají jedno společné – podle citu při přípravě nás mohou jen pořádně zahřát anebo nám svou palčivostí přímo postaví všechny vlasy na hlavě.

Thunder
Na jednu porci tohoto peprného likéru potřebujeme šejkr, led, 8 cl brandy, cayenský pepř jemně mletý, absolutně čerstvý žloutek a čajovou lžičku cukrového sirupu.

Na led do šejkru přilijeme brandy, sirup, vložíme žloutek a více či méně opepříme. Podáváme ve větší sklence.

Thistle
Představuje spojení chutí a vůně brandy + máty + papriček chilli. Na ledové kostky v šejkru přilijeme 8 cl brandy, 8 cl Créme de menthe a asi 10 střiků Tabasca (může jich být i víc!). Po rychlém protřepání nalijeme do sklenky. Nemáme-li Tabasco, použijeme jinou pepřovou omáčku, zkusit můžeme třeba tu na bázi zeleného pepře. A když je po ruce pouze mleté chilli, posypeme jím hladinu hotového koktajlu ve sklence; případně na koktajl nameleme sušené chilli papričky.

A když už těch všech palčivých drinků máme dost, můžeme zkusit osvěžující koktajl, který můžeme také nabídnout místo černé kávy hostům na odchodu…

Kafe koktajl
Šejkr, dvě kostky ledu (nebo polévková lžíce drceného ledu), 2 cl brandy nebo koňaku (v tomto případě může koňak zastoupit i rum), 2 cl smetany, 4 cl silné černé kávy, 1 cl cukrového sirupu.

Na led do šejkru vložíme všechny ingredience a protřeseme. Do sklenky lijeme přes sítko a povrch hotového koktajlu posypeme trochou jemně mleté kávy.

-ag-

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme

Hledáte spolehlivou firmu na kuchyňskou linku?

Zadejte si poptávku v kategoriích: <a href="http://www.nejremeslnici.cz/c/kuchynska-linka-202">kuchyňská linka</a>,<a href="http://www.nejremeslnici.cz/c/kuchyne-6">kuchyně</a>.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Kuchyňská linka, Kuchyňská linka, Výroba kuchyňské linky.