Veselý konec roku a domácí bar

Konec roku se kvapem blíží, a tak správný majitel domácího baru musí udělat inventuru, dokoupit zásoby a promyslet nějaký ten silvestrovský nápojový lístek. Ten se samozřejmě bude lišit podle toho, bude-li doma pořádat velkou oslavu, anebo jen přátelům hodlá nabídnout dobrý koktajl při jejich krátké návštěvě. Máme...

Konec roku se kvapem blíží, a tak správný majitel domácího baru musí udělat inventuru, dokoupit zásoby a promyslet nějaký ten silvestrovský nápojový lístek. Ten se samozřejmě bude lišit podle toho, bude-li doma pořádat velkou oslavu, anebo jen přátelům hodlá nabídnout dobrý koktajl při jejich krátké návštěvě. Máme ještě možnost vyzkoušet nevyzkoušené - zkusit nové recepty, které by se příští týden mohly uplatnit. Čím svůj bar před Silvestrem zásobit?

Koupíme alkohol s přesnou představou toho, co budeme hostům nabízet. Univerzální nápoje, které můžeme pořídit do zásoby, mohou být gin, bílý rum, vodka, brandy... k tomu nějaké likéry, sirupy, a pak ještě něco osobitého podle chuti a nálady. Na poslední chvíli koupíme čerstvé ovoce: citróny, limety, mango, broskve, hrozny, případně další tropické plody jako je papája a další. Podívat bychom se také měli po velmi dobrých, sladkých a voňavých pomerančích, 100% džusech a určitě se také bude hodit velká sklenice medu. Slavnostní chvilky dotvoří různé ozdůbky na sklenice - vějířky, gejzírky, cedulky se silvestrovskými nápisy a vzkazy...

Broskvové daiquiri
Na jednu porci vylisujeme jednu limetku a půl broskve. Dáme do mixéru, přidáme hustou (přecezenou) šťávu z druhé půlky broskve, 25 ml bílého rumu, 25 ml broskvové brandy, necelou lžičku medu, lžíci drceného ledu.

Vše našleháme a podáváme ve vysokém silnostěnném poháru.

Banánové daiquiri
Jedna porce: jednu vylisovanou limetu dáme do mixéru, přidáme mačkaný banán, 25 ml bílého rumu, 25 ml banánového likéru, lžičku světlého medu a kopeček drceného ledu. Našleháme a opět podáváme ve vysokém poháru.

Pomerančový květ
Lahodné spojení chutí a vůní ginu a aromatických pomerančů. Šťávu ze dvou vylisovaných pomerančů spolu s 10 cl ginu dáme do mixéru. Vyšleháme a nalijeme do dvou vysokých sklenic, na jejichž dno jsme dali po dvou kostkách ledu.

Violetta koktajl
Sladký koktajl, který můžeme podávat také po kávě. Na jednu porci potřebujeme: lžíci ledu, 5 cl vaječného koňaku, 1,5 cl rybízového moštu, 1,5 cl pomerančové šťávy. Led dáme do šejkru, nalijeme všechny přísady, důkladně protřeseme
a přes sítko nalijeme do koktajlové sklenky.

-ag-

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme

Hledáte spolehlivou firmu na kuchyňskou linku?

Zadejte si poptávku v kategoriích: kuchyňská linka,kuchyně.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Schodiště a kuchyňská linka, Skleněný obklad na záda kuchyně, Obložení kachliček.