Recept od mistra kuchaře

Krevety Bordelaise - Krevety vyloupeme z krunýře, vytáhneme střívko a dobře propereme. Na kousku rozehřátého másla osmažíme nadrobno rozsekané šalotky s trochou česneku a petrželkou, přidáme nadrobno nakrájenou syrovou šunku od kosti, vhodíme připravené ocásky krevet a zprudka osmahneme, zalijeme skleničkou koňaku,...

Krevety Bordelaise - Krevety vyloupeme z krunýře, vytáhneme střívko a dobře propereme. Na kousku rozehřátého másla osmažíme nadrobno rozsekané šalotky s trochou česneku a petrželkou, přidáme nadrobno nakrájenou syrovou šunku od kosti, vhodíme připravené ocásky krevet a zprudka osmahneme, zalijeme skleničkou koňaku, který necháme vzplanout a vyhořet, zalijeme bílým vínem nejlépe z oblasti Bordeau a trochou silného telecího fondu a dusíme dle velikosti krevet cca 6 – 8 minut. Krevety vyndáme do vyhřátého hlubokého talíře, vývar zredukujeme na požadované množství, zjemníme smetanou creme fraiche a krevety přeléváme. Navrch poklademe plátky horkého vařeného telecího morku a snítku čerstvého tymiánu. Podáváme s čerstvě pečenými francouzskými croissanty nebo bílou francouzskou bagetou.

-šum-

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme