Suroviny:

150 g malých hnědých hub (můžeme použít české houby nebo čínské sušené houby)

8 středně velkých až obřích garnátů 5 zelených a červených chilli papriček 4 šálky kuřecího vývaru 3 mladičké stonky s prvními lístky i s kořínky citroníku 5 cm kořenů galanga nakrájených na plátky (lze nahradit zázvorem) 3 stébla rozdrcené citrónové trávy (lze nahradit nastrouhanou citrónovou kůrou) 3 kousky koriandrového kořenu 6 lžiček citrónové nebo limetové šťávy 1 lžička rybí omáčky hrstka čerstvých lístků koriandru (Množství pro 3-4 osoby)

Návod:

Přivedeme vývar k varu a přidáme citrónovou trávu, kořeny galangu a citroníku. Povaříme 3 minuty. Potom přidáme garnáty, houby (pokud byly sušené tak je dobré je předem (nejlépe přes noc) nechat namočené v trošce vody) a chilli papričky a necháme další 3 minuty louhovat. Dochutíme citrónovou šťávou a rybí omáčkou, polévka by měla mít kyselou i kořeněnou chuť. Ozdobíme čerstvým koriandrem. Jako příloha se nejlépe hodí vařená rýže.