GARNÁTOVÁ POLÉVKA S CITRÓNOVOU TRÁVOU

Suroviny:

150 g malých hnědých hub (můžeme použít české houby nebo čínské sušené houby)
8 středně velkých až obřích garnátů
5 zelených a červených chilli papriček
4 šálky kuřecího vývaru
3 mladičké stonky s prvními lístky i s kořínky citroníku
5 cm kořenů galanga nakrájených na plátky (lze nahradit zázvorem)
3 stébla rozdrcené citrónové trávy (lze nahradit nastrouhanou citrónovou kůrou)
3 kousky koriandrového kořenu
6 lžiček citrónové nebo limetové šťávy
1 lžička rybí omáčky
hrstka čerstvých lístků koriandru

(Množství pro 3-4 osoby)

Návod:

Přivedeme vývar k varu a přidáme citrónovou trávu, kořeny galangu a citroníku. Povaříme 3 minuty. Potom přidáme garnáty, houby (pokud byly sušené tak je dobré je předem (nejlépe přes noc) nechat namočené v trošce vody) a chilli papričky a necháme další 3 minuty louhovat. Dochutíme citrónovou šťávou a rybí omáčkou, polévka by měla mít kyselou i kořeněnou chuť. Ozdobíme čerstvým koriandrem. Jako příloha se nejlépe hodí vařená rýže.

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme

Hledáte spolehlivou firmu na rekonstrukci kuchyně?

Zadejte si poptávku v kategoriích: rekonstrukce kuchyně,kuchyně.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Schodiště a kuchyňská linka, Kuchyňská linka, návrh a výroba kuchyňské linky.