KUŘE V ZELENÉM CURRY

Suroviny:

500g kuřecích prsíček
30g thajských baklažánů nebo zeleného hrášku
30g bambusových puků (nebo pórku)
3 sklenice kokosového mléka
2 lžíce oleje
1 lžička cukru
1 lžíce rybí omáčky
1 čerstvá nebo zelená chilli paprička
2-3 větvičky čerstvé bazalky nebo máty peprné
na ozdobu čerstvé citroníkové lístky nebo lístky bazalky

(Množství pro 4 osoby)

Návod:

Nejprve si připravíme pastu curry – očistíme, omyjeme, oloupeme a nasekáme zázvor, česnek, citrónovou trávu a petržel. Přidáme citrónovou kůru, pepř, koriandr, kmín, krevetový protlak, hřebíčky, bobkový list, sůl, olej a vše rozmixujeme. 1 a 1/2 lžíce upotřebíme, zbytek uchováváme v lednici v zavařovací sklenici, vydrží tam až 3 měsíce.

Kuřecí prsíčka zbavená kůže nakrájíme na kostičky o velikosti přibližně 2x2cm. Citroníkové lístky a chilli papričku opláchneme a nasekáme, dále nasekáme bazalku nebo mátu peprnou. Bambusové puky nakrájíme na proužky. Do hrnce nalijeme olej, přidáme nasekané citroníkové lístky a chilli papričku, zelenou pastu curry a vše opékáme 2 minuty. Pak přilijeme kokosové mléko, rybí omáčku a vše osladíme. Uvedeme do varu. Do omáčky vložíme kuřecí maso, bambusové puky a vaříme na mírném ohni do zhoustnutí. Houstne-li omáčka příliš rychle, přilijeme půl sklenice vody nebo kokosového mléka. Těsně před podáváním přidáme zelený hrášek nebo thajské baklažány a na mírném ohni vše povaříme ještě 5-10 minut. Přelijeme na mísu, posypeme nasekanou bazalkou, ozdobíme citroníkovými nebo celou větvičkou čerstvé bazalky. Podáváme s rýží.

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Může vás zajímat

cestováníitalie

Doporučujeme

Hledáte spolehlivou firmu na kuchyňskou linku?

Zadejte si poptávku v kategoriích: kuchyňská linka,kuchyně.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Schodiště a kuchyňská linka, návrh a výroba kuchyňské linky, Obložení kachliček.