Suroviny:

6 vajec

4 naťové cibulky 4 salátové listy 2 stroužky česneku 2 sklenice oleje 2 lžíce přírodního cukru (nejlépe třtinový) 1-2 lžíce rybí omáčky 1/4 sklenice horké vody (1 sklenice = 2dl) na ozdobu lístky koriandru nebo petržele (Množství pro 3 osoby)

Návod:

Vejce nejprve uvaříme natvrdo a oloupeme. Pak rozpálíme olej v hluboké pánvi, stáhneme plamen a v oleji opékáme vejce po všech stranách, až zhnědnou. Při opékání je stále obracíme. Vyjmeme je z pánve a necháme na papírovém ubrousku okapat. Po vychladnutí je rozkrájíme na čtvrtky. Bílé části naťové cibulky a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Nať si necháme na dekoraci. Opláchneme salát. Rozpálíme 1 lžíci oleje, v němž jsme opékali vejce a osmahneme na něm dozlatova cibuli a česnek. V nádobce rozmícháme v horké vodě cukr, přilijeme rybí omáčku, přisypeme osmahnutý česnek a cibulku. Mísu vyložíme salátovými listy, na ně navrstvíme na čtvrtky rozkrojená vejce a zalijeme omáčkou. Ozdobíme lístky zelené petrželky a palmičkami z cibulové natě.