VEJCE VE SLADKOKYSELÉ OMÁČCE

Suroviny:

6 vajec
4 naťové cibulky
4 salátové listy
2 stroužky česneku
2 sklenice oleje
2 lžíce přírodního cukru (nejlépe třtinový)
1-2 lžíce rybí omáčky
1/4 sklenice horké vody (1 sklenice = 2dl)
na ozdobu lístky koriandru nebo petržele

(Množství pro 3 osoby)

Návod:

Vejce nejprve uvaříme natvrdo a oloupeme. Pak rozpálíme olej v hluboké pánvi, stáhneme plamen a v oleji opékáme vejce po všech stranách, až zhnědnou. Při opékání je stále obracíme. Vyjmeme je z pánve a necháme na papírovém ubrousku okapat. Po vychladnutí je rozkrájíme na čtvrtky. Bílé části naťové cibulky a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Nať si necháme na dekoraci. Opláchneme salát. Rozpálíme 1 lžíci oleje, v němž jsme opékali vejce a osmahneme na něm dozlatova cibuli a česnek. V nádobce rozmícháme v horké vodě cukr, přilijeme rybí omáčku, přisypeme osmahnutý česnek a cibulku. Mísu vyložíme salátovými listy, na ně navrstvíme na čtvrtky rozkrojená vejce a zalijeme omáčkou. Ozdobíme lístky zelené petrželky a palmičkami z cibulové natě.

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme