Klasickým způsobem si připravíme piškotové pláty (co nejtenčí) jeden čokoládový, druhý světlý a vyložíme jím dle možnosti vhodné formy. 5 ks žloutků a 2 celá vejce s jedním vanilkovým cukrem a 50g cukru krystalu, vyšleháme ve vodní lázni do jemné, husté, nadýchané pěny a rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné vmícháme 130g rozpuštěné kvalitní bílé čokolády a do druhé stejné množství kvalitní hořké čokolády. Po lehkém zchladnutí vmícháme do každé náplně opatrně 180g do tuha ušlehané šlehačky, pro zlepšení chuti můžeme bílou náplň zastříknout kokosovým likérem a tmavým rumem. Naplníme vyložené formy, a necháme dobře vychladit v lednici. Na ozdobu si připravíme z bílé a tmavé čokolády hobliny či lístky a po vyklopení čokoládové paštiky z formy dozdobíme připravenými ozdobami. Jako doplněk můžeme podávat ovocné omáčky v kombinaci s vanilkovou a kousky vhodného čerstvého ovoce.