Jehněčí kotletky marinované v tymiánu, grilované s kuřecím prsíčkem do růžova a podávané na potpoury z keňských fazolek a mini tomatů se zapečenou kaší ze sladkých brambor a lanýžů doplněné smetanovým mramorem s jehněčí infůzí. Tak to je první z receptů, který nám doporučil kapitán Juniorského národního družstva kuchařů a cukrářů ČR Miroslav Kubec. Potřebné suroviny 600g jehněčí kotletky olivový olej 200g kuřecích prsíček 250g sladkých brambor 10g lanýžové pasty 100g Shitake 50g jehněčí demiglas 100g smetany 300g jemných fazolek Keňa 100g mini tomatů 10g čerstvého tymiánu Příprava Jehněčí kotletky marinujeme v čerstvém tymiánu, ochutíme solí a pepřem a grilujeme spolu s osoleným kuřecím prsíčkem do růžova. Z uvařených sladkých brambor připravíme kaši do které přidáme lanýžovou pastu, tvořítkem připravíme jednotlivé porce a dáme zapéct. Na olivovém oleji orestujeme keňské fazolky a mini tomaty, dochutíme solí a česnekem a rozprostřeme do středu talíře společně se zapečenou kaší. K takto připravenému potpury nalijeme smetanovou redukci a přidáme jehněčí demiglas a vytvoříme tak mramor. Talíř doplníme prokrájeným grilovaným masem a dozdobíme usmaženou slámou z brambor a snítkou bylinek. Mořský ďas s tygřími krevetami Na pánvi pečený mořský ďas pod bylinkovou krustou v kombinaci s grilovanými tygřími krevetami, doplněný šafránovým rizotem a šalotkovou omáčkou s tomaty sušenými na slunci a mušlemi. Potřebné suroviny pro 4 osoby 480g mořského ďasaPříprava Z očištěného filetu mořského ďasa připravíme 4 porce, které lehce ocitrónujeme, osolíme a opepříme. Takto připravené porce opečeme v olivovém oleji na rozpálené pánvi a horní plochu ryby pokryjeme krustou z bílé veky , jemně sekaných bylinek a másla. Dáme do trouby péci při 180oC na 10 minut. Očištěné krevety naložené v olivovém oleji a česneku grilujeme. Jemně nasekanou šalotku zpěníme na olivovém oleji, přidáme nakrájené sušené tomaty, zalijeme vínem a rybím fondem, dobře provaříme a necháme zredukovat na polovinu, potom přidáme smetanu a redukujeme do husté hmoty. Takto připravené jednotlivé části jídla naaranžujeme na teplý talíř a doplníme teplým šafránovým rizotem. Dorou chuť