Recepty od mistra kuchaře

Recepty od mistra kuchaře

Jehněčí kotletky marinované v tymiánu, grilované s kuřecím prsíčkem do růžova a podávané na potpoury z keňských fazolek a mini tomatů se zapečenou kaší ze sladkých brambor a lanýžů doplněné smetanovým mramorem s jehněčí infůzí. Tak to je první z receptů, který nám doporučil kapitán Juniorského národního družstva...

Jehněčí kotletky marinované v tymiánu, grilované s kuřecím prsíčkem do růžova a podávané na potpoury z keňských fazolek a mini tomatů se zapečenou kaší ze sladkých brambor a lanýžů doplněné smetanovým mramorem s jehněčí infůzí. Tak to je první z receptů, který nám doporučil kapitán Juniorského národního družstva kuchařů a cukrářů ČR Miroslav Kubec.

Potřebné suroviny
600g jehněčí kotletky
olivový olej
200g kuřecích prsíček
250g sladkých brambor
10g lanýžové pasty
100g Shitake
50g jehněčí demiglas
100g smetany
300g jemných fazolek Keňa
100g mini tomatů
10g čerstvého tymiánu

Příprava
Jehněčí kotletky marinujeme v čerstvém tymiánu, ochutíme solí a pepřem a grilujeme spolu s osoleným kuřecím prsíčkem do růžova. Z uvařených sladkých brambor připravíme kaši do které přidáme lanýžovou pastu, tvořítkem připravíme jednotlivé porce a dáme zapéct. Na olivovém oleji orestujeme keňské fazolky a mini tomaty, dochutíme solí a česnekem a rozprostřeme do středu talíře společně se zapečenou kaší. K takto připravenému potpury nalijeme smetanovou redukci a přidáme jehněčí demiglas a vytvoříme tak mramor. Talíř
doplníme prokrájeným grilovaným masem a dozdobíme usmaženou slámou z brambor a snítkou bylinek.

Mořský ďas s tygřími krevetami
Na pánvi pečený mořský ďas pod bylinkovou krustou v kombinaci s grilovanými tygřími krevetami, doplněný šafránovým rizotem a šalotkovou omáčkou s tomaty sušenými na slunci a mušlemi.

Potřebné suroviny pro 4 osoby
480g mořského ďasa 240g tygřích krevet
2 stroužky česneku
80g veky
40g másla
čerstvé bylinky
sůl
olivový olej
bílý pepř
80g šalotek
2 dcl bílého suchého vína
80g sušených tomatů
100g rybího fondu
2 dcl smetany
4 porce šafránového rizota

Příprava
Z očištěného filetu mořského ďasa připravíme 4 porce, které lehce ocitrónujeme, osolíme a opepříme. Takto připravené porce opečeme v olivovém oleji na rozpálené pánvi a horní plochu ryby pokryjeme krustou z bílé veky , jemně sekaných bylinek a másla. Dáme do trouby péci při 180oC na 10 minut.

Očištěné krevety naložené v olivovém oleji a česneku grilujeme. Jemně nasekanou šalotku zpěníme na olivovém oleji, přidáme nakrájené sušené tomaty, zalijeme vínem a rybím fondem, dobře provaříme a necháme zredukovat na polovinu, potom přidáme smetanu a redukujeme do husté hmoty. Takto připravené jednotlivé části jídla naaranžujeme na teplý talíř a doplníme teplým šafránovým rizotem.

Dorou chuť

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme

Hledáte spolehlivou firmu na kuchyňskou linku?

Zadejte si poptávku v kategoriích: kuchyňská linka,kuchyně.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Skleněný obklad na záda kuchyně, Schodiště a kuchyňská linka, návrh a výroba kuchyňské linky.