Recept od mistra kuchaře

Kachna na medu a jablkách - Kachnu vykostíme tak, aby nám zůstaly pouze kosti v běhách. Ostatní skelet rozsekáme, zprudka v pekáči opečeme na sádle s cibulí, kořenovou zeleninou větvičkou čerstvého tymiánu a stroužkem česneku a drceným černým pepřem. Zalijeme studenou vodou a necháme pozvolna vařit za stálého sbírání...

Kachna na medu a jablkách - Kachnu vykostíme tak, aby nám zůstaly pouze kosti v běhách. Ostatní skelet rozsekáme, zprudka v pekáči opečeme na sádle s cibulí, kořenovou zeleninou větvičkou čerstvého tymiánu a stroužkem česneku a drceným černým pepřem. Zalijeme studenou vodou a necháme pozvolna vařit za stálého sbírání tuku, dokavad se obsah vody alespoň dvakrát skoro nevyvaří. Mezitím maso rozporcujeme tak, aby nám zbyly dvě pěkné slzičky kachních prsíček a dva kusy hezky tvarovaných běhů. Maso protřeme nahrubo mletým barevným pepřem, špetkou mletého hřebíčku a skořice a macerujeme v černém pivu s medem. Běhy s odřezky masa osolíme, zprudka opečeme a vložíme do pekáče, kde jsme již podvakrát vyvařili skoro celý obsah vody a necháme v troubě udusit dozlatova. Při pečení hojně potíráme marinádou z černého piva a medu a přeléváme výpekem. Když jsou běhy měkké vyjmeme je z pekáče a šťávu ze skeletu a zeleniny dobře propasírujeme, tak, aby zeleninou byla přírodně zahuštěna. Kachní prsa vyjmeme z marinády, osolíme a na přepuštěném másle zprudka opečeme tak, aby uvnitř nebyla zcela propečena a odložíme do mírně vyhřáté trouby cca 60oC, aby nám na řezu zůstala pěkně růžová a křehká společně s dušenými běhy. Na výpeku po opečených prsou rozpustíme lžíci cukru dohněda, přidáme med, rozředíme zbytkem marinády nebo pivem, vložíme oloupaná jablka, nakrájená na 1/2 cm silné plátky, která v horkém medu oblanšírujeme. Jablka vyndáme na rozehřátý talíř a do pánve nalijeme propasírovaný výpek z kachny, provaříme a dle chuti dochutíme solí, a před podáváním zjemníme kouskem másla, které lehce zašleháme do vzniklé šťávy – nesmí již přejít varem. Na plátky jablek vložíme dušené běhy, přelijeme připravenou šťávou a dekorujeme růžovými plátky kachních prsou. Dozdobíme větvičkou čerstvého tymiánu. Vhodnou přílohou jsou máslové noky.

-šum-

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme

Hledáte osvědčenou firmu na rekonstrukci?

Zadejte si poptávku v kategoriích: rekonstrukce,kuchyně.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Kompletní rekonstrukce bytové jednotky.4+1, Návrh a realizace podkrovního bytu, Celková rekonstrukce bytu 80m2 3kk.