Dokonalé kuchyňské náčiní

Dokonalé kuchyňské náčiní

Kuchyňské náčiní všeho druhu je na trhu takřka v nepřeberné nabídce. Vybírat si můžeme jak z nepostradatelných a denně používaných kousků nádobí (otvíráky, vařečky, naběračky, struhadla) i výrobků vysoce specializovaných nebo takových „pro líné“. Mezi ty druhé může patřit třeba hřeben na cibuli, kterým napíchneme...

Kuchyňské náčiní všeho druhu je na trhu takřka v nepřeberné nabídce. Vybírat si můžeme jak z nepostradatelných a denně používaných kousků nádobí (otvíráky, vařečky, naběračky, struhadla) i výrobků vysoce specializovaných nebo takových „pro líné“. Mezi ty druhé může patřit třeba hřeben na cibuli, kterým napíchneme půlku cibule a přidržujeme jím, zatímco ji druhou rukou krájíme. Má zabránit, abychom se řízli a aby ruka nenačichla pachem cibule.

Různé zavíráky jsou dnes také dokonalé. Když láhev rychle a čistě otevřeme (specializovaným a snadno ovladatelným otvírákem) a nedopijeme, je po ruce výběr dokonalých uzávěrů na pivo, na sekt, na víno… Každý z nich dokáže, že nápoj nezvětrá a vydrží poměrně dlouhou dobu použitelný.

Struhadla jsou dnes také tvarově i funkčně dokonalá a hodně „specializovaná“, samozřejmostí je kvalitní nerez. Například struhadélko na muškát můžeme koupit jako zmenšené klasické struhadlo anebo jako variaci na mlýnek na pepř. Struhadélko na citrónovou kůru má hroty uzpůsobené tak, aby se vůně a chuť mohla maximálně rozvinout.

Speciální struhadlo na česnek zabraňuje říznutí a navíc omezuje pach. Připomíná zmenšené struhadlo na zelí (stroužky jsou v přihrádce, přes kterou přejíždíme rukovětí s ostrým nožíkem). Stroužky tak krájíme na velmi jemné plátky, vhodné na smažení, opačnou stranou se pak česnek dá rovněž drtit na jemno.

Nejrůznější obracečky, naběračky můžeme vybírat – pokud jde o materiál – ze dvou velkých skupin. Jedním je nerez, druhým černý nylon. Ten vydrží až 200oC a můžeme ho bez obav mýt v myčce. Mezi těmito dvěma materiály se objevují také různé kombinace, na rukojetích zejména gumě podobný materiál zvaný santopren, který zabraňuje jak spálení tak klouzání náčiní v ruce.

Jak na pizzu
Pizzu dobře nakrájíme speciálním rádýlkem – kolečkem na rukojeti. Jiný je trojhranný široký nůž na pizzu z černého nylonu. Pizzu s ním šetrně nakrájíme (přičemž se nepoškodí ani teflonová forma na pečení pizzy) a plochou stranou pak pohodlně dílky přesuneme na talíře.

-ag-

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme

Hledáte spolehlivou firmu na rekonstrukci kuchyně?

Zadejte si poptávku v kategoriích: rekonstrukce kuchyně,kuchyně.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Kuchyňská linka, návrh a výroba kuchyňské linky, Skleněný obklad na záda kuchyně.