Příprava kávy v různých podobách

Příprava kávy v různých podobách

Ranní káva má nejrůznější podobu, stejně tak jako naše chutě. Někdo stále miluje „turka“, někdo potřebuje co nejsilnější espresso, jiný si bez sladkého capuccina neumí začátek dne představit. A podle toho také nakupujeme. Na jedné straně jednoduché překapávače, na straně druhé složité digitální přístroje na výrobu...

Ranní káva má nejrůznější podobu, stejně tak jako naše chutě. Někdo stále miluje „turka“, někdo potřebuje co nejsilnější espresso, jiný si bez sladkého capuccina neumí začátek dne představit. A podle toho také nakupujeme. Na jedné straně jednoduché
překapávače, na straně druhé složité digitální přístroje na výrobu kávy.

Vedle přístrojů na překapávanou kávu je už dnes na trhu široká nabídka setů na espresso
a capuccino. Koupit můžeme také kombinace, které mají dvě samostatné části - jednu na kávu překapávanou, druhou na presso. Univerzálnost může ale jít ještě dál – příkladem jsou „rodinné kávovary“, které dokáží divy. V jediném přístroji lehce uvaříme různé nápoje a to často souběžně: presso (v různé síle), capuccino, překapávanou kávu, různé čaje, kakao i horké mléčné koktejly. Všechno v případě potřeby nemusíme konzumovat hned, protože díky dokonalým termokonvicím udržíme nápoje dlouho horké.

Přístroje dokonalé designem i užitými materiály
Můžeme vybírat mezi přístroji z barevných tvrzených plastů, matné či lesklé nerezové oceli. Právě termokonvice často nahrazují skleněné nádoby, ze kterých se hotová káva nalévá. Povrch nádrží na vodu uvnitř kávovaru bývá z nerezového materiálu. Filtry na kávu jsou pevné, u jiných přístrojů se využívají papírové výměnné. Přístroje mají zabudovány i speciální filtry, které znemožňují usazování vodního kamene. Obsah kávovarů se pohybuje kolem 1- 1,5 litru. Existují ale i zmenšené přístroje na výrobu jednoho šálku kávy.

Přístroje jsou vybaveny přetlakovou trubicí, kterou vyšleháme mléko na capuccino. Trubička je nerezová a je opatřena snímatelnou pružnou gumovou násadou. Obojí je nutné udržovat v čistotě, protože se zde usazují zbytky horkého mléka. Kovovou část přetřeme hadříkem, gumovou násadku sejmeme a umyjeme v saponátu, načež dokonale vypláchneme v horké čisté vodě.

V kanceláři se vyplatí dvojkombinace
Pokud nemáme přístroj na espresso, výhodná je kombinace dvou termonádob vedle sebe. Souběžně se v nich dá uvařit 8 porcí dvou různých nápojů, většinou překapávané kávy a čaje. Po vyrobení nápoje se topné tělísko vypne, konvice se uzavřou a fungují jako termosky – pokud uvaříme kávu ráno, vydrží horká a v dobré kvalitě a chuti ještě po obědě, u některých přístrojů do konce pracovní doby. Při práci do noci oceníme speciální termo vybavení některých přístrojů, kdy nám káva vydrží horká i do druhého dne (zaručeno bývá 30 –36 hodin).

-ag-

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme

Hledáte osvědčenou firmu na rekonstrukci?

Zadejte si poptávku v kategoriích: <a href="http://www.nejremeslnici.cz/c/rekonstrukce-1">rekonstrukce</a>,<a href="http://www.nejremeslnici.cz/c/kuchyne-6">kuchyně</a>.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Rekonstrukce 7 bytů v činžovní domě včetně fasády a balkónů, Kompletní rekonstrukce bytové jednotky.4+1, Rekonstrukce bytového jádra.