Podívejme se dnes na „aktuální“ nápoje, tedy ty, které nás ochladí a osvěží v nynější vlně veder. Protože je navíc čas zralých malin, vybrali jsme několik tipů na voňavé nápoje s tímto výborným ovocem. Ice Cream frappé Nápoje typu Ice Cream Frappé obsahující zmrzlinu a můžeme je namíchat jako nealko nebo alkoholický koktajl. Nápoj připravujeme v šejkru nebo mixéru a podáváme ve vysokých sklenkách se lžičkou a slámkou. Do šejkru přidáme ke třem kostkám ledu porci malinové smetanové zmrzliny, 4 cl mléka nebo smetany, lžičku moučkového cukru a šťávu z půlky citrónu (pro alkoholickou verzi přidáme navíc 1 cl vodky). Protřepeme a nalijeme do vysoké sklenky na nožce. Sklenku ozdobíme zavěšeným plátkem citrónu, do koktajlu vhodíme dvě maliny. Cobblery (cobblers) - ledové nápoje Velmi osvěžující nápoje, jejichž součástí je jemně tlučený led, si opět můžeme připravit v nealko i alkoholické verzi. Během dne vzhledem k vysokým teplotám vzduchu upřednostníme tu první; alkohol si necháme případně na pozdní večer. Na cobblery používáme pohárky na nožce – k okraji se rozšiřující sklenky. Na jejich široký okraj nejprve zavěsíme tenký plátek citrónu nebo pomeranče. Potom sklenku naplníme jemně tlučeným ledem, a to asi do tří čtvrtin. Na tento základ pak přiléváme další ingredience. Podáváme se slámkou a lžičkou. Malinový cobbler Na dva cobblery potřebujeme: 1 dl malinové šťávy, 3 cl koňaku, maliny, moučkový cukr. Ve větší sklenici smícháme malinovou šťávu s koňakem a nalijeme do připravené, drceným ledem naplněné sklenky. Na povrch naaranžujeme celé maliny a lehce pocukrujeme. Malinový šampaňský koktajl A ještě jeden slavnostnější drink - vhodný třeba na večerní zahradní slavnost. Potřebujeme jen dobře vychlazený sekt, lžičku malinového sirupu a 3 střiky malinovice. Do vychlazené sektové sklenky nalijeme malinový sirup, doplníme sektem a zastříkneme malinovicí. Do koktajlu přidáme dvě nebo tři pěkné vyzrálé maliny. -ag-