Prázdninová exkurze do domácího baru

Prázdninová exkurze do domácího baru

Léto je ideální čas pro přípravu osvěžujících míchaných nápojů – ať už alkoholických nebo lihuprostých. Velké zahradní slavnosti nebo jen malá posezení s přáteli, grilování na chalupě, večírky v přírodě – tam všude míchané nápoje rozhodně uplatníme a navíc sklidíme pochvalu svých hostů. Podívejme se tedy v tomto a v...

Léto je ideální čas pro přípravu osvěžujících míchaných nápojů – ať už alkoholických nebo lihuprostých. Velké zahradní slavnosti nebo jen malá posezení s přáteli, grilování na chalupě, večírky v přírodě – tam všude míchané nápoje rozhodně uplatníme a navíc sklidíme pochvalu svých hostů. Podívejme se tedy v tomto a v několika následujících článcích na obsah a budování domácího baru a seznámíme se alespoň se základy umění přípravy míchaných nápojů. Výsledkem by mělo být, že se staneme obeznalí v přípravě všech možných „short drinků“ i „long drinků“. V lepším případě bychom v kruhu přátel mohli začít platit i za odborníky a naše domácí oslavy pak mohou vzbuzovat dojem, že jsme na ně pozvali profesionálního barmana.

Všichni občas dostaneme od přátel nějakou tu láhev alkoholu. Tomu, kdo pije pomalu, příležitostně, nebo skoro vůbec (případně je mu líto vzácnou láhev otevřít), se pochopitelně během let nápoje v domácím baru nastřádají. Proč neudělat právě teď se začínajícím létem pořádnou inventuru? Možná zjistíme, že jsme docela slušně zásobeni - a tak můžeme začít míchat lahodné nápoje a sklízet pochvaly za své originální nápady.

Přátelé jistě ocení, že jim jen bez invence neotevřeme láhev a nenaservírujeme skleničky. Překvapíme je naopak už správným servírováním míchaných drinků. Ty je totiž třeba podávat přímo předpisově – každý nápoj má svůj předepsaný tvar sklenky, ve které se podává. Dané je i její zdobení ať už pískovým cukrem, plátkem pomeranče, třešničkou, nebo ještě jinak. K některým míchaným nápojům se musí podat slámka, k jiným dlouhá barová lžička, k jiným obé, k jiným zase nic…

Vyzbrojíme-li se tedy základními znalostmi, potřebným náčiním a nádobím a disponujeme-li nezbytnou škálou nápojů, nic nám už nebrání postupně vnikat do základů složitého umění barmanského. Což obnáší nejen přípravu míchaných nápojů, ale i osvojení si znalosti, „co k čemu“. Tedy jaký drink zvolit k určitému jídlu, před jídlem (aperitiv), stejně tak jako čím se určitý pokrm hodí nejlépe zapít (to znamená vymyslet správný digestiv).

-ag-

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme

Hledáte spolehlivou firmu na rekonstrukci kuchyně?

Zadejte si poptávku v kategoriích: rekonstrukce kuchyně,kuchyně.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Kuchyňská linka, návrh a výroba kuchyňské linky, Výroba kuchyňské linky.