Je nemožné dnes psát původně plánovaný článek na téma kuchyňské průtokové ohřívače. Jenom když pomyslím na slovo “průtok“, je mi trochu nevolno. Druhým problémem je, že většina sebraných podkladů je v tomto okamžiku asi pod hladinou u Mělníka. Problémy popsané v našem nedávno uveřejněném článku „Nehody v kuchyni“ se ve světle dnešního dne jeví jako nedůležité prkotinky. Protože kolik procent domů a tudíž i kuchyní v naší republice je totálně zdemolováno, zaplaveno, zničeno, podmáčeno? Kolik kuchyní je neobyvatelných a nepouživatelných, když skoro čtvrtina republiky je postižena povodněmi. A rozsah zkázy většinou jejich majitelé ještě neznají, protože leckde se lidé nemohou do svých domovů ještě vrátit…a až se vrátí? Všechno bude úplně jinak – například myslet na design kuchyně bude bezpředmětné, ke slovu přijde renovace, rekonstrukce… Někde bude stačit vyhodit komplet zkažené potraviny z mrazáků a vyčistit jej, jinde se bude muset zgruntu vše dezinfikovat a ještě jinde bohužel bude nutné postavit kuchyni úplně znovu. Budeme se vám v dalších dnech snažit přispět alespoň radou, jak si při znovuuvedení kuchyně do provozu počínat. Protože kuchyně po záplavách je důležitější než ostatní části bytu – právě odsud by se mohly šířit zdravotní problémy z vody a závadných potravin. -ag-
Omluva čtenářům nad vodou
info
Zuzana Zimová
16. 8. 2002
clock
2 minuty
Je nemožné dnes psát původně plánovaný článek na téma kuchyňské průtokové ohřívače. Jenom když pomyslím na slovo “průtok“, je mi trochu nevolno. Druhým problémem je, že většina sebraných podkladů je v tomto okamžiku asi pod hladinou u Mělníka. Problémy popsané v našem nedávno uveřejněném článku „Nehody v kuchyni“ se...
user