Je nemožné dnes psát původně plánovaný článek na téma kuchyňské průtokové ohřívače. Jenom když pomyslím na slovo “průtok“, je mi trochu nevolno. Druhým problémem je, že většina sebraných podkladů je v tomto okamžiku asi pod hladinou u Mělníka. Problémy popsané v našem nedávno uveřejněném článku „Nehody v kuchyni“ se ve světle dnešního dne jeví jako nedůležité prkotinky. Protože kolik procent domů a tudíž i kuchyní v naší republice je totálně zdemolováno, zaplaveno, zničeno, podmáčeno? Kolik kuchyní je neobyvatelných a nepouživatelných, když skoro čtvrtina republiky je postižena povodněmi. A rozsah zkázy většinou jejich majitelé ještě neznají, protože leckde se lidé nemohou do svých domovů ještě vrátit…a až se vrátí? Všechno bude úplně jinak – například myslet na design kuchyně bude bezpředmětné, ke slovu přijde renovace, rekonstrukce… Někde bude stačit vyhodit komplet zkažené potraviny z mrazáků a vyčistit jej, jinde se bude muset zgruntu vše dezinfikovat a ještě jinde bohužel bude nutné postavit kuchyni úplně znovu. Budeme se vám v dalších dnech snažit přispět alespoň radou, jak si při znovuuvedení kuchyně do provozu počínat. Protože kuchyně po záplavách je důležitější než ostatní části bytu – právě odsud by se mohly šířit zdravotní problémy z vody a závadných potravin. -ag-