Drinky na víkend

Drinky na víkend

Po celotýdenní práci můžeme zase jednou experimentovat s domácím barem. Dnes to budou koktajly na bázi rumu, kolem kterého se opět zvedly poněkud vášně, protože dlouho se ten náš domácí „hnědý“ rum už rumem nazývat nebude (alespoň oficiálně a na vinětách). Už brzy to bude jen Tuzemský, Tuzemák, nebo co všechno se...

Po celotýdenní práci můžeme zase jednou experimentovat s domácím barem. Dnes to budou koktajly na bázi rumu, kolem kterého se opět zvedly poněkud vášně, protože dlouho se ten náš domácí „hnědý“ rum už rumem nazývat nebude (alespoň oficiálně a na vinětách). Už brzy to bude jen Tuzemský, Tuzemák, nebo co všechno se dočteme na etiketě, na které musí být navíc vyznačeno „lihovina“. Tedy nápoj s přidaným lihem, nikoliv čistý destilát.

Zaměřme pozornost k pravému rumu – destilátu z cukrové třtiny. Je využitelný k široké řadě koktajlů. Dnes přinášíme tipy na něco méně známého, ale dobrého – vše na bázi pravého rumu:

Petite Fleur
Do šejkru dáme led, přilijeme stejné díly bílého rumu, Lemon Curacao a grapefruitového džusu. Po protřepání nalijeme do koktajlové skleničky. Jako ozdoba se uplatní plátek pomeranče.

Včelí polibek – Bee´s kiss
Nápoj připravíme v šejkru. Vložíme do něj 5 cl kubánského rumu, lžičku tekutého medu (můžeme zkusit tmavý lesní) a lžičku smetany. Dobře protřepeme a nalijeme do nízké sklenky – Bee´s kiss je short drink.

Oracabessa
Pod tímto názvem se skrývá koktajl rovněž vonící rumem a navíc banány. Na led do šejkru přidáme 3 cl kubánského rumu, 3 cl banánového likéru, 1 – 1,5 cl šťávy z čerstvě vymačkaného citronu. Velmi dobře protřeseme. Nalijeme do větší sklenice (tumbleru) a přidáme slabý řez banánu. Přidat můžeme také ještě led, eventuálně dolít citronádou. Podáváme se slámkou, sklenici zdobíme plátkem banánu nebo ananasu.

Caffé coretto
Pravým rumem můžeme dotvořit kávu. Připravíme si oblíbené Caffé coretto; v překladu je to „opravená káva“. Opravujeme ji nejrůznějšími destiláty i nealkoholickými sirupy s výraznou příchutí (vanilkový, oříškový). Do šálku silného espresa zamícháme moka lžičku bílého rumu. Po zamíchání ochutnáme a posoudíme, jak dalece je nutno kávu přisladit.

-ag-

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme

Hledáte spolehlivou firmu na rekonstrukci kuchyně?

Zadejte si poptávku v kategoriích: <a href="http://www.nejremeslnici.cz/c/rekonstrukce-kuchyne-578">rekonstrukce kuchyně</a>,<a href="http://www.nejremeslnici.cz/c/kuchyne-6">kuchyně</a>.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Kuchyňská linka, Obložení kachliček, Návrh a výroba kuchyňské linky.