Posilvestrovská ozdravná kúra

Domácí posilvestrovský bar je určitě plný zužitkovatelných nápojů, které přijdou vhod při novoročním ozdravění organismu. Konkrétně jsou to šťávy, džusy, sirupy. Přikoupíme čerstvé ovoce a zeleninu a můžeme začít. Necháme tělo po hodování na konci roku odpočinout a trochu ho propláchneme a zaplavíme vitamíny i...

Domácí posilvestrovský bar je určitě plný zužitkovatelných nápojů, které přijdou vhod při novoročním ozdravění organismu. Konkrétně jsou to šťávy, džusy, sirupy. Přikoupíme čerstvé ovoce a zeleninu a můžeme začít. Necháme tělo po hodování na konci roku odpočinout a trochu ho propláchneme a zaplavíme vitamíny i minerály.

Na doznívající kocovinu
S přemírou alkoholu je spojena i dlouhodobější dehydratace. Protože tělo následně potřebuje vodu a vitamíny, oboje najednou mu dodáme ve formě speciálních džusů.

Smíchat můžeme například šťávu z půlky ananasu a jednoho manga. Máme-li doma jen "obyčejnější" zásoby, vyrobit můžeme zdravotní koktajl z mrkve, listů kapusty a salátové okurky.

Mátový čaj
Máta posiluje trávení, podporuje vylučování žluči a činnost střev. Proto vypijeme pár šálků mátového čaje denně. Čerstvými mátovými lístky zdobíme zmrzlinu a jiné dezerty, alkoholické i nealkoholické koktajly. Mátový čaj použijeme i do některých nealkoholických koktajlů.

Posílíme ledviny
Na přetížené ledviny platí čerstvě uvařený vývar z petrželových kořenů. Petržel vaříme do měkka a můžeme ji také sníst. Vývar přisolíme a vypijeme teplý.

Energii nám dodá také syrová petržel ve formě následujícího koktajlu. Smícháme vylisovanou šťávu z vychlazené zeleniny: jednoho petrželového kořenu, 5 křupavých listů bílého zelí a dvou mrkví.

Čisticí čaje
Vedle univerzálních hořkých čisticích čajů existují čisticí čaje zaměřené na jednotlivé orgány. Podle síly našeho odhodlání zařadíme čisticí čaj pouze občas nebo se rovnou vrhneme na dvoutýdenní pročišťovací kúru organismu.

Tekuté vitamíny a minerály
V našem denním pitném programu zkombinujeme koupené 100% džusy (dětem je ředíme) s cennějšími čerstvě vylisovanými šťávami z ovoce a zeleniny. Střídáme tomatovou a paprikovou šťávu (zkombinujeme různé barvy paprik), celerovou šťávu a šťávu mrkvovou. Tu můžeme smíchat i s jablečnou šťávou; vzniklé jablečno-mrkvové drinky potěší hlavně děti.

-ag-

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme

Hledáte spolehlivou firmu na kuchyňskou linku?

Zadejte si poptávku v kategoriích: <a href="http://www.nejremeslnici.cz/c/kuchynska-linka-202">kuchyňská linka</a>,<a href="http://www.nejremeslnici.cz/c/kuchyne-6">kuchyně</a>.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Kuchyňská linka, Kuchyňská linka BÍLÁ LESK, Kuchyňská linka na zakázku.