Podívejme se v novém roce, jaká jídla často jíme, k čemu inklinujeme, jaká jídla se pořád více prosazují. Zkrátka na čem si doma pochutnáváme a ačkoliv jsme se to už naučili připravovat, stále ještě nestylově servírujeme. Nádobí pro fanoušky pizzy Pořídit bychom si nejdříve měli nádobí na to, co jíme nejčastěji. Pokud máme několikrát týdně na talíři pizzu, už nás možná trochu znervózňuje, že opakovaně zápasíme na trochu malém talíři s trochu velkou pizzou. I když ten talíř je to největší, co doma máme. Velký koláč pizzy přečuhuje, ujíždí..., jsme zralí na zakoupení speciálních talířů na pizzu, které jsou ploché a mají větší průměr. Využijeme i speciální plechy na pizzu a speciální široký kolébkový nůž na oddělování porcí. Velký cedník Mnohonásobně se zvedla konzumace těstovin - a stále kvalitnějších. Naučili jsme se vařit autentické italské omáčky, ale těstoviny cedíme přes starý cedník s ohnutým uchem. Je čas investovat do velkého, hlubokého a dvouuchého nerez cedníku! Pro milovníky čaje Ačkoliv si na čaji - výběru i přípravě - už dáváme pod vlivem široké nabídky více záležet, pořád jej pijeme z nedůstojných hrnků. Nejmenší investicí je bambusový cedníček a jednotlivý šálek s podšálkem. Když připravujeme čaj pro více osob, porozhlédnout bychom se už měli po krásných čínských čajových soupravách, sestávajících z konvice a čajových misek či malých šálků. Čínská kuchyně Pokud fandíme čínské kuchyni a stále nemáme originální pánev wok, měli bychom si ji konečně pořídit. Čínská jídla je důležité jíst také očima – a tak si dáme záležet na pečlivé úpravě celého stolu do nejmenšího detailu. Sýrová hostina Spotřeba sýrů stoupá, a tak si pořídíme alespoň dva až tři různé nože na různé druhy sýra. Jiný je kráječ na měkký sýr, jiný na poloměkký a jiný na sýry tvrdé. A speciální struhátko na parmazán by také nemělo chybět. Sýry je správné podávat na dřevěném prkénku. Měli bychom jedno takové velké a pěkné mít vyhrazené jen pro tuto příležitost. -ag-