Jogurtový bar

Jogurtový bar

Tentokrát začneme i skončíme zcela zdravě a nealkoholicky. Podíváme se na to, co všechno se dá pít na bázi jogurtu. Jogurt se nemusí jenom jíst - a pokud nás už omrzely stále se opakující chuti průmyslově vyráběných sladkých jogurtů, je čas pustit se do vymýšlení chutí nových. Z jogurtu - toho pravého, bílého, bez...

Tentokrát začneme i skončíme zcela zdravě a nealkoholicky. Podíváme se na to, co všechno se dá pít na bázi jogurtu. Jogurt se nemusí jenom jíst - a pokud nás už omrzely stále se opakující chuti průmyslově vyráběných sladkých jogurtů, je čas pustit se do vymýšlení chutí nových. Z jogurtu - toho pravého, bílého, bez příchutí a cukru – si můžeme vyrobit nepřebernou škálu zajímavých koktajlů. Namíchat si můžeme jogurtové nápoje sladké i slané. K přípravě jogurtových ochucených mléčných nápojů se hodí jogurt krémovitý, ale můžeme použít i o něco tužší. Počítáno je s kelímkem 180 ml, ale podle chuti můžeme dát i menší nebo naopak jogurtu trochu přidat.

Jogurtový nápoj s jahodami
Na dvě porce potřebujeme: jeden kelímek jogurtu, 8 cl jahodového džusu, 1/8 litru studeného mléka, hrst (nebo asi 2 lžíce) jahod – dobře vyzrálé zahradní, vynikající jsou i lesní, troška medu nebo moučkového cukru.

Nápoj připravíme v mixéru, nebo ve vysokém džbánku či hrnci a rozmixujeme ručním šlehačem. Postačí ale i rozkvedlání kvedlačkou.

Do mixéru nebo hrnce dáme jogurt, džus, zchlazené mléko, cukr nebo med a vyšleháme. Nalijeme do dvou silnostěnných vyšších sklenic, přisypeme jahody (větší rozkrájíme) a servírujeme na talířku s barovou lžičkou.

Jogurtové mléko okurkové
Na dvě porce potřebujeme: kelímek jogurtu, 1/8 litru kysané smetany, 15 – 20 dkg okurky, cukr, sůl, pepř.

Do mixéru dáme nakrájenou okurku, jogurt, kysanou smetanu, opepříme, trochu přisladíme a rozmixujeme. Dáme dobře vychladit a nalijeme do dvou sklenic. Přizdobit můžeme snítkou máty, petrželky nebo dvěma stébly pažitky. Peprnější nápoj vyrobíme přidáním do mixéru špetky chilli.

Čoko jogurtové mléko
Na dvě porce: kelímek jogurtu, tabulka jemně strouhané čokolády (asi jedna lžíce), jedna lžíce cukru, 1/8 mléka (může být i smetana).

Všechny přísady dobře rozmixujeme v mixéru. Nalít můžeme do širších sklenic – vyzkoušet můžeme třeba i široké sklenky na šampaňské. Hladinu přizdobíme hoblinkou čokolády nebo posypeme skořicí.

-ag-

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme

Hledáte osvědčenou firmu na rekonstrukci?

Zadejte si poptávku v kategoriích: rekonstrukce,kuchyně.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Kompletní rekonstrukce bytové jednotky.4+1, Kompletní rekonstrukce bytu, Rekonstrukce 7 bytů v činžovní domě včetně fasády a balkónů.