Nápoje s citrónovou šťávou - fizzy

Vitamín C na jaře nám jenom prospěje - v této době, kdy bychom se měli obecně zaměřit na odlehčenou stravu, to platí i o koktajlech. Přijdou k chuti drinky lehčí, s menším množstvím alkoholu a s přídavkem vitamínů – čerstvých ovocných šťáv včetně citrusových. Sáhnout můžeme například po široké škále nápojů typu fizz...

Vitamín C na jaře nám jenom prospěje - v této době, kdy bychom se měli obecně zaměřit na odlehčenou stravu, to platí i o koktajlech. Přijdou k chuti drinky lehčí, s menším množstvím alkoholu a s přídavkem vitamínů – čerstvých ovocných šťáv včetně citrusových.

Sáhnout můžeme například po široké škále nápojů typu fizz. Jejich podstatnou částí je citrónová šťáva, která se kombinuje s ovocnými šťávami a alkoholem - a to v různém poměru. Připravit si můžeme nízkoalkoholické fizzy nebo lze alkohol vynechat úplně. Přinášíme několik receptů na oba typy nápojů; rozpisy jsou určeny na jednu až dvě porce.

Důležité při výrobě fizzu je důkladné protřesení v šejkru. Začínáme tak, že do šejkru dáme led (malé kostky nebo drcený) a na ten další suroviny. Potom protřeseme všechny ingredience alespoň dvě minuty, až šejkr zmatní prudkým ochlazením. Podáváme v menších koktajlových sklenkách, do kterých nalijeme základ asi do 2/3 obsahu a doléváme sodovkou.

Fizzy bez přídavku alkoholu:
Baby fizz

2 cl třešňového sirupu, 2 cl pomerančové šťávy, 6 cl mléka, 3 kostky ledu, soda.
Na led do šejkru dáme ledové mléko, pomerančovou šťávu a třešňový sirup. Směs dobře protřeseme, přes sítko nalijeme do sklenek do 2/3 a dolijeme sodou.

Malina fizz
5 cl malinového sirupu, 3 cl višňové šťávy, 3 cl citrónové šťávy, sodovka, led.
Na malé kostky ledu nalijeme višňovou a citrónovou šťávu. Přidáme sirup, důkladně protřepeme, nalijeme do sklenek a dolijeme podle chuti sodovkou.

Fizzy s menším množstvím alkoholu:
Silver fizz

2 cl citrónové šťávy, 2 cl malinového sirupu, 5 cl vodky, 3 kostičky ledu, sodovka.
Malé kostky ledu nebo led drcený dáme do šejkru, chvíli počkáme, přidáme malinový sirup, vodku a citrónovou šťávu. Velmi dobře protřeseme, přes sítko nalijeme do sklenek a dolijeme sodou.

Smetanový fizz
2 cl jablečné šťávy, 3 cl citrónové šťávy, lžička smetany, 5 cl ginu, 3 kostky ledu, sodovka.
Drcený led v šejkru doplníme šťávami, přidáme gin a smetanu a prudce protřeseme. Nápoj přecedíme, doplníme sodou a podáváme.

-ag-

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme

Hledáte spolehlivou firmu na rekonstrukci kuchyně?

Zadejte si poptávku v kategoriích: rekonstrukce kuchyně,kuchyně.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Skleněný obklad na záda kuchyně, Kuchyňská linka, návrh a výroba kuchyňské linky.