Vylepšené pivo

Vylepšené pivo

Ačkoliv podle nejnovějších zpráv pijeme zase o něco víc vína, pivo je stále národní nápoj číslo jedna. Pije se nejvíce samotné, ale občas si dáme také pivo „ s něčím“ – s Coca-colou, s kofolou, tonikem – různé ty bavoráky a podobně. Nejčistší kombinace (piva s pivem) je pivo řezané - půl na půl pivo světlé a pivo...

Ačkoliv podle nejnovějších zpráv pijeme zase o něco víc vína, pivo je stále národní nápoj číslo jedna. Pije se nejvíce samotné, ale občas si dáme také pivo „ s něčím“ – s Coca-colou, s kofolou, tonikem – různé ty bavoráky a podobně.

Nejčistší kombinace (piva s pivem) je pivo řezané - půl na půl pivo světlé a pivo tmavé. Pro někoho tady veškeré experimentování s pivem končí a o jiných kombinacích se vyjadřuje s despektem. Jiní si ale občas vyzkoušejí, co všechno snese pivo i oni sami. Existuje mnoho rozverných receptů na drinky na bázi piva, které v konečném výsledku vypadají stejně extravagantně jako jejich názvy.

Protože kombinace piva zejména s likérem je poměrně nápor na hlavu – proto, abychom se vyhnuli hlavobolu, doporučujeme pít s mírou a převážně nevyrábět podobné koktajly z naší „normální“ pivní míry, tedy 1/2 litru, ale většinou z „malého piva“. Stejně tak budeme do piva umísťovat malé odměrky neboli malé panáky likérů.

Do piva se dají zabudovat různé věci: panák rumu, čímž je myšleno jen množství (0,02 nebo 0,05 litru, čili malý nebo velký panák), ale na dno půllitru můžeme umístit i opravdovou skleněnou odměrku naplněnou třeba chartreuskou. Tomuto nápoji se říká Tygří oko. Zelená tajemně a zlozvěstně prosvítá medovou barvou piva - a proti světlu je efekt ještě větší. Tento klasický pivní long drink vyrobíme tak, že použijeme půllitrovou pivní sklenici s čerstvě natočeným světlým pivem. Další ingrediencí je malý panák peprmintového likéru, který uchopíme (do dobře umyté ruky) a s největší opatrností pomalu spouštíme na dno sklenice. Stejně opatrně pak popíjíme. Když vyměníme peprmintku za griotku, máme hned v půllitru pro změnu krví podlité oko číhajícího tygra.

Dále můžete vyzkoušet třeba Žabinec: Malý panák malinového, jahodového nebo meruňkového likéru nalijeme do koktajlové 3dcl sklenky. Dolijeme černým pivem a tmavou pěnu obohatíme ještě peprmintkou – opatrně do ní trošku zeleného likéru zašleháme. Akord chutí i barev bude podivuhodný. Doporučuje se ihned konzumovat, aby bohatá zelená pěna nespadla.

-ag-

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme

Hledáte spolehlivou firmu na kuchyňskou linku?

Zadejte si poptávku v kategoriích: <a href="http://www.nejremeslnici.cz/c/kuchynska-linka-202">kuchyňská linka</a>,<a href="http://www.nejremeslnici.cz/c/kuchyne-6">kuchyně</a>.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Kuchyňská linka, Kuchyňská linka a schodiště, Výroba kuchyňské linky na míru.